Tiesiog ramiau

„Ilgaamžis“ pirkinys tarnavo vos keletą metų

Pasvalio rajono gyventojui Vytautui neseniai teko skaudžiai įsitikinti tuo, kaip brangiai gali kainuoti šilumos katilo įtrūkimas. Turbūt dažnas panašioje situacijoje atsidūręs tikėtųsi, kad trūkusį katilą pavyks sutaisyti.

Tačiau pradėjęs domėtis katilų taisymo galimybėmis ir jas aptaręs su meistrais, Vytautas suprato, kad įtrūkimai katilams dažniausiai būna „mirtini“. Ir tai tereiškia viena – jei negalioja garantija ir draudimas, teks viso mėnesio atlyginimą atidėti naujo katilo pirkimui ir įrengimui.

Plieninį šilumos katilą namams šildyti Vytautas įsigijo prieš penkerius metus. Nors gamintojai dažnai pažymi, kad tinkamai eksploatuojamas plieninis šilumos katilas gali tarnauti apie 25 metus, Pasvalio rajono gyventojas savo patirtimi gerokai nusivylė.

Meistrų išvados nežadėjo nieko gero: teko viską keisti

Kad šilumos katilas gali būti įtrūkęs, Vytautas suprato praėjusią žiemą. „Būdavo, kad pas mane toje sistemoje vanduo dinginėdavo. Stebėjom, kas čia gali būti, ir paskui pamačiau, kad ten šiek tiek rasoja“, – prisimena jis.

Supratęs, kad sistema veikia ne taip, kaip turėtų, Vytautas išsikvietė meistrus. Vyras vylėsi, kad katilą pavyks sutaisyti, tačiau meistrai tik purtė galvas.

„Pašnekėjome su meistrais, ir jie pasakė, kad remontuoti nelabai apsimoka, nėra priėjimo. Nusprendėme keisti, nes kuo toliau, tuo daugiau katilas būtų trūkinėjęs, vis daugiau vandens patektų ten, kur vyksta degimas, o tai jau negerai“, – sako Vytautas.

Svarbiausia įsitikinti, kad nelaimės atveju išlaidos bus padengtos

Jis skaičiuoja, jog katilas atitarnavo vos apie 4-5 metus. Įprastai plieninių katilų korozija siejama su netinkamu eksploatavimu, dėl įtrūkimų iššvaistoma daug energijos.

Tačiau vyras įtaria, kad gedimas galėjęs būti dar gamykloje, todėl nereikalingų nuostolių norintys išvengti pirkėjai turėtų būti atidesni ir įsitikinti, kad, esant gedimui, jų išlaidos bus padengtos.

Vytautas sako pasijutęs ramiau, kai sužinojo, kad nuostolius dėl sugedusio senojo katilo apmokės turto draudimas. „Naujas katilas kainavo daug. Kadangi namai buvo drausti, už senąjį katilą buvo sumokėta. Aišku, vis tiek nuostoliai tame, kad teko viską keisti. Bet turbūt svarbiausia tai, kad kai namai drausti – ramu“, – teigia jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją