„Pilvas, jo šonai ir nugara – dažniausios kūno vietos, nuo kurių būna nusiurbiami nepageidaujami riebalai. Ultragarsinė VASER riebalų nusiurbimo technologija leidžia praplėsti šias zonas ir riebalus nusiurbti tiek nuo pagurklio ar rankų, tiek nuo vidinės ir išorinės šlaunų pusės, kelių ar blauzdų – faktiškai nuo viso kūno. Po sėkmingai atliktos procedūros pacientai džiaugiasi ne tik estetiškai atrodančiu kūnu, proporcingomis formomis, bet ir stangresne, jaunatviškesne oda“, – pasakoja J. Hayek.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas priduria, kad VASER riebalų nusiurbimo procedūros metu skleidžiamas ultragarsas dar ir skatina kolageno, elastino gamybą odoje bei jungiamajame audinyje. Tokiu būdu oda yra apsaugoma nuo suglebimo net ir pašalinus poodinį riebalinį sluoksnį.

Pažangesnė už kitas riebalų nusiurbimo technologijas

Riebalų nusiurbimo procedūros, pasitelkiant VASER technologiją, metu ultragarsu atakuojamos tik tam tikrose kūno vietose esančios riebalų ląstelės. Ultragarsu riebalinis audinys yra suskystinamas, po to išsiurbiamas specialiomis kaniulėmis, kurios nepažeidžia aplinkinių audinių, nervų ar kraujagyslių.

J. Hayek teigimu, tos pačios procedūros metu nusiurbti riebalai taip pat yra tinkami persodinti į kitas kūno vietas: „VASER ultragarso technologija nežaloja riebalų ląstelių, todėl jų nereikia „išmesti“ – jie tinkami „perkelti“ į ten, kur trokšta pacientas. Pavyzdžiui, pirminės konsultacijos metu moterys dažnai išreiškia norą nusiurbtais riebalais pasididinti krūtis ar sėdmenis.“

Palyginti su kitomis riebalų nusiurbimo technologijomis, VASER metodas yra kur kas pranašesnis dar ir dėl to, kad leidžia ypač tiksliai ir saugiai nusiurbti net ir tuos riebalus, kurie yra ypač arti odos paviršiaus, bei sukurti tobulą pilvo presą ar proporcingai atrodantį liemenį.

Be to, VASER riebalų nusiurbimo procedūra atliekama taikant vietinę nejautrą ar bendrinę narkozę, todėl pacientai jaučiasi komfortiškai, akcentuoja J. Hayek.

„Tai minimaliai invazinė procedūra, kuriai atlikti reikalingi itin maži pjūviai odoje. Likę randeliai būna beveik nematomi, o gijimo procesas – labai greitas ir mažiau skausmingas, todėl pacientai gali vos po kelių savaičių sugrįžti į normalų gyvenimo ritmą.

Pacientų nedarbingumo laikotarpis tęsiasi vidutiniškai 10 dienų, jeigu darbas reikalauja daugiau fizinių jėgų, o dirbant sėdimą darbą šis laikotarpis sutrumpėja iki 2–3 dienų“, – pasakoja „Kardiolitos klinikų“, kuriose dirba vieni geriausių gydytojų Lietuvoje, plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas.

Kauno „Kardiolitos klinikų“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Jamil Hayek

Rezultatams pamatyti reikia kantrybės

VASER riebalų nusiurbimo procedūrą galima atlikti įvairaus amžiaus pacientams, tačiau geriausių rezultatų gali tikėtis elastingos odos savininkai, akcentuoja J. Hayek. Priklausomai nuo kūno vietos, kurią planuojama kontūruoti, procedūra gali trukti iki penkių valandų, o gijimo laikotarpis – iki dviejų savaičių.

„Labai svarbu žinoti, kad likus mažiausiai 4–5 valandoms iki procedūros pacientai negali valgyti bei vartoti skysčių, o po procedūros laikomasi dar kelių taisyklių. Svarbiausia – bent mėnesį ar du nešiojama speciali kompresinė apranga tam, kad oda susitrauktų“, – pasakoja gydytojas.

Iškart po riebalų nusiurbimo bent 10 procedūrų rankomis atliekamo limfodrenažinio masažo kursas kartu su radijo dažnio procedūra mankština odą ir greičiau gydo patinimus, likusius tose vietose, kur buvo atlikti pjūviai specialioms kaniulėms įterpti. Tačiau tai – ne vienintelė priemonė grakščių kūno linijų norintiems pacientams.

„Oda po atliktos VASER riebalų nusiurbimo procedūros sugyja per kelias savaites, tačiau galutiniams rezultatams išryškėti prireikia iki 8 mėnesių. Dėl to ši procedūra yra ilgalaikis įsipareigojimas sau ir naujoms savo kūno formoms. Siekiant jas puoselėti ir išlaikyti kuo ilgesnį laiką, pacientams svarbu keisti savo gyvenimo įpročius: pradėti sveikai maitintis, daugiau judėti ir sportuoti“, – pabrėžia Kauno „Kardiolitos klinikų“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas J. Hayek.

„Kardiolitos klinikos“
Savanorių pr. 423, Kaunas
Registracija tel. +370 620 33383
www.dermatologija.kardiolitosklinikos.lt

Šaltinis
Temos
Projektas „Tavo grožio ekspertai“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją