Į pirkinių krepšelius keliauja ne tik lietuvių pamėgti šašlykai

Tuo, kad pavasaris jau tikrai įsibėgėjo, suabejoti neleidžia vis dažniau į pirkinių krepšelius keliaujantys griliui skirti mėsos gaminiai. Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė pastebi, kad skirtingais būdais marinuoti šašlykai lyderio pozicijų vis dar neužleidžia, tačiau lietuviai noriai išbando ir naujus skonius, o norintys kuo ilgiau pasimėgauti laisvalaikiu gamtoje, dažnai renkasi grilinimui jau paruoštus „Grill Party“ produktus.

Nuo kiaulienos šašlykų su tradiciniu ar majonezo marinatu iki pikantiškų kiaulienos šoninės pjausnių, sausai marinuotų sprandinės kepsnių ir skirtingais būdais marinuotos vištienos – tiek klasikinių skonių, tiek įmantresni, įvairių pasaulio virtuvių įkvėpti gaminiai kiekvienam leis pasijusti tikru grilio patiekalų virtuozu. Tikri gurmanai kaip ir kasmet taip pat kviečiami išbandyti grilinimui jau paruoštus žuvies bei jūros gėrybių patiekalus.

Mėsa

„Stengiamės, kad pirkėjai mėgautųsi ne tik aukščiausia kokybe, bet ir skonių įvairove, tad pavasarį tradiciškai pasitinkame su gausiu „Grill Party“ patiekalų asortimentu, kurio didelę dalį sudaro pirkėjų itin vertinama lietuviška produkcija. Kepimui jau paruoštus mėsos, paukštienos bei žuvies produktus mūsų pirkėjai jau spėjo įvertinti, tačiau mėgstantiems suktis virtuvėje taip pat turime gausų kokybiškos lietuviškos mėsos pasirinkimą – ji sudaro net 95 proc. viso reguliaraus šviežios mėsos asortimento“, – sako G. Kitovė.

Marinavimui pakaks ir vieno produkto, kurį tikrai turite namuose

Sakoma, genialumas slypi paprastume – šis posakis puikiai tinka ir kalbant apie mėsos marinavimą. Jei laiko įmantriausiems marinatams ruošti pristigote, o išlaidauti produktams nesinori, naudokite svogūną – jį tikrai kiekvienas turite savo namuose. Išsimaudžiusi svogūnų sultyse, mėsa bus minkšta ir tiesiog tirpstanti burnoje, tad jų nepagailėkite – pjaustykite dosniai, gerai paspauskite delnuose ir tuomet palikite juose marinuotis mėsą bent per naktį.
Šašlykai

Jei laiko neturite, o mėgautis norisi ne tik skania, bet ir sultinga mėsa, griebkite kelis sunokusius kivius – jų minkštimas turi mėsos marinavimui puikiai tinkančios rūgštelės, derančios kartu su saldumu. Jei norisi, papildomai pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir vos po poros valandų jau galėsite verti iešmus ar dėti mėsą ant grotelių.

Tikrai verta išbandyti ir mėsos marinavimą su granatu, tačiau nepamirškite – vaisiai turi būti tikrai gerai sunokę arba vietoje jų rinkitės natūralias granatų sultis. Šis marinatas labai švelnus, tad drąsiai galite pagyvinti skonių paletę svogūnais.

Tik labai nepersistenkite – nors dažnas mano, kad ilgiau marinuojant mėsa tampa minkštesnė ir geriau sugeria visus skonius, „Iki“ mėsos ekspertas Gintaras Bačkovas pataria mėsą marinate laikyti ne ilgiau 24 valandų, tuomet ji nepraras natūralios tekstūros ir naudingųjų savybių.

Druską marinuodami padėkite į šoną, nes iš mėsos ji ištraukia sultis. Geriau pagardinkite ja jau iškepusius šašlykus ar kepsnius. O štai susiruošę grilinti gamtoje, obuolių sulčių po ranka turėkite – įpilkite jų į purkštuvą ir kepimo metu kartkartėmis jomis apipurkškite mėsą. Tai ne tik suteiks kvapnų aromatą, bet ir gražų blizgesį bei padės susidaryti traškiai, šiek tiek salstelėjusiai plutelei. Mėsa neišsausės ir išliks nuostabiai minkšta. Šią gudrybę galite naudoti įvairiems patiekalams – ne tik šašlykams, bet ir sprandinei, šonkauliams ar net dešrelėms.

Mėsa

Keletą vertingų patarimų reikėtų įsidėmėti ir apie mėsos kepimą. Ištrauktos tiesiai iš šaldytuvo, neskubėkite mėsos dėti ant grotelių, antraip ji sukietės ir bus tarsi guminė. Jei norite sultingos ir minkštos, prieš kepimą bent pusę valandos palaikykite kambario temperatūroje. Pačių kepsnių stenkitės nevartyti – gerai iškepus vienai pusei, apverskite, pakepkite kitą pusę ir nuimkite nuo kaitros, o ir šašlykų per daug nesukinėkite – taip išlaikysite daugiau sulčių mėsoje.