Sumanaus taupymo planas

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki" komunikacijos vadovė, sako, kad šiuo laiku pirkėjų susidomėjimas moliūgais išauga pastebimai. Gyventojai renkasi ne tik tradicinius, bet ir specialiai Helovino šventei paruoštus moliūgus.

„Rudens meniu be moliūgo tikriausiai neįsivaizduojamas. Pastebime, kad tinklo pirkėjai šiuo metu gamina daugiau jaukaus, šildančio maisto. Tam puikiai tinka moliūgai, kartu jie yra ir taupus pasirinkimas. Parduotuvėse esame paruošę didelį šios daržovės asortimentą: nuo Lietuvos ūkininkų užaugintų vėlyvosios veislės moliūgų iki spagetinių ar iš Italijos atgabentų sviestinių moliūgų. Artėjant Helovinui siūlome ir specialiai šiai šventei papuoštus moliūgus, taip pat rinkinius patogiam skaptavimui ir dekoravimui", – teigia V. Budrienė.

Helovino pirkinių sąrašas

Trankiai ar ramiai šiemet švęsite, neatsiejami Helovino atributai – moliūgo žibintas, voratinkliai bei pintinė saldainių į duris pasibeldusioms puošnioms raganaitėms ir linksmiems vaiduokliams.

Helovino nuotaikai sukurti pakaks:

● Žvakių
● Moliūgo
● Vorų rinkinio
● Sveriamų saldainių
● Krepšio saldainiams rinkti

Prieš keliaudami apsipirkti, peržvelkite namų spinteles – gal dekoratyvinių voriukų liko nuo pernykščio Šiurpnakčio? Jeigu ne, investuokite į juos šiemet – kitąmet pirkinių sąraše bus vienu atributu mažiau. Tupdykite įvairaus dydžio vorus ant stalo, langų, durų. Voratinkliais apauskite rankenas, veidrodžius ir gėlių vazonus. Voratinklį raizgykite iš skalbinių virvės, siūlų ar vatos, o įgudę karpyti snaiges, čiupkite į rankas žirkles ir baltą popierių – tegul voratinklių ir vorų namuose knibždėte knibžda. Tai nebrangu, o atrodo išties įspūdingai.

Ne mažiau džiaugsmo suteiks pačių rankomis sukurtas klasikinis Helovino žibintas. Tačiau bent kartą bandę skaptuoti moliūgą sutiks – lengviau pasakyti, nei padaryti. Šį darbą labai palengvina namuose esantys ledų kaušeliai – jie puikiai tinka moliūgo minkštimui pašalinti. Parduotuvėse taip pat galima įsigyti specialių skaptavimo rinkinių – kaip ir su voriukais, toks pirkinys tarnaus ne vienerius metus. Į išskaptuoto moliūgo vidų įstatykite žvakę – štai, turite, kas nušvies šią tamsią naktį ir atbaidys piktąsias dvasias. Žvakių įsigykite daugiau – sutaupysite laiko per Vėlines keliaudami aplankyti anapilin išėjusių artimųjų.

Skaptavimo alternatyva – piešiniai ant moliūgų. Pasitelkite fantaziją: tegul ant palangių, stalų ir tarpduryje ridenasi linksmi žėrintys moliūgėliai ir grėsmingi spalvoti galiūnai. Piešiniams naudokite guašą, blizgučius, purškiamus dažus. Į procesą būtinai įtraukite vaikus – piešti ant moliūgo kur kas smagiau, nei ant popieriaus!

Helovino stalo idėjos

Šiurpiausią metų naktį nebūtina gąsdinti piniginės ne tik dekoruojant namus, bet ir ruošiant užkandžius. Krislas kūrybos, žiupsnis geros nuotaikos, keletas minučių parduotuvėje – ir Helovino stalas nukrautas nebrangiais, tačiau ne mažiau įspūdingais patiekalais.

Tegul šią naktį garuoja taupūs ir greitai pagaminami patiekalai: vaiduoklių pica, kraupūs dešrainiai ir išsigandę kiaušiniai. Desertui dekoruokite bananus, mandarinus ir obuolius. Dalį ingredientų neabejotinai jau turite namuose, beliks pasirūpinti tik keletu papildomų produktų.

Tai pokštas ar saldainis? O gal – abu?




Šaltinis
Temos
Projektas „Sumanaus taupymo planas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją