Sumanaus taupymo planas

Prekės su nubraukta kaina – taupus ir tvarus pasirinkimas, – sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė. Tačiau nudžiuginti savo piniginę galima ir kitais būdais. Sumaniai perkant, galima sutaupyti tikrai nemenką pinigų sumą ir pigiau įsigyti ne tik būtiniausių, bet ir prabangesnių produktų, kuriems įprastai galbūt ir neišlaidautumėte.

Atraskite sezonines prekes ir vietos augintojus

Į pirkinių krepšelius rudens sezono metu jau rieda moliūgai, cukinijos, sultingi švieži kopūstai, traškios morkos ir auksaspalviai svogūnai. Kai nuo šviežio derliaus gėrybių lūžta ne tik sodo karučiai, bet ir parduotuvių lentynos, skalsus rudens derlius prekybos centruose paprastai pasitinkamas ir išlydimas patraukliomis kainomis.

Patarimas jums – į meniu įtraukite daugiau daržovių, sugalvokite įdomesnių patiekalų būtent iš jų. Patiks ir piniginei, ir pilvui! Taip pat atkreipkite dėmesį į vietinių ūkininkų užaugintus ar pagamintus maisto produktus. Dažnu atveju jie šviežesni, maistingesni, o galimai ir pigesni už importuotus, nes jų kelias link vartotojo yra trumpesnis.

Dairykitės akcijų

Pigesnis tolygu prastesnis? Anaiptol! Prekybos tinklai kiekvieną savaitę skelbia akcijas tam tikroms prekėms ar prekių grupėms, tad atidžiai panagrinėję geriausius savaitės pasiūlymus, galite sutaupyti net ir ne vieną dešimtį eurų.

Patarimas jums – prieš keliaudami į parduotuvę, peržiūrėkite namuose turimus produktus. Nuo kai kurių pirkinių galbūt reikėtų susilaikyti, o kai kurių verta užsipirkti daugiau, juk ilgo galiojimo produktai spintelėje gali stovėti ne vieną mėnesį. Cukrus už puikią kainą ar išskirtinė akcija kavai – tikrai verta pasinaudoti proga. Nemenką sumą sutaupysite akcijų metu įsigiję ir buitinės chemijos, skalbimo priemonių – joms taikomos nuolaidos siekia net ir 40 proc.

Be to, neskubėkite išmesti namuose esančių besibaigiančio galiojimo produktų ir atkreipkite dėmesį, į galiojimo laiko žymėjimą ant produkto pakuotės.

„Tinka iki“ žymi datą, iki kada maistas saugus vartoti. Ją peržengus, produkto vartoti nebegalima. Todėl siekiant gyventi taupiai ir tvariai, tokius produktus galima užšaldyti, tik svarbu tai suspėti padaryti tą pačią dieną, kai produktas vartojimui dar saugus. Šaldymui puikiai tinka mėsa, žuvis, uogos, vaisiai, grybai ir daržovės.

„Geriausias iki“ žymėjimas nurodo, iki kada produktas nepraranda savo geriausių skonio, kvapo ar tekstūros savybių. Paprastai, laikomas tinkamomis sąlygomis, toks maistas yra saugus vartoti net pradelsus šį terminą.

Mėgaukitės prabangiais produktais už patrauklią kainą

Prekybos centruose akcijos taikomos ne tik kasdieniams, bet ir prabangesniems produktams. Tai – puiki proga save palepinti ir tuo pačiu iš anksto pasirūpinti šventiniu stalu. Taip, taip – galvoti apie Kalėdinį stalą galima jau dabar!

Patarimas jums – kai kuriuos delikatesinius produktus pasigaminkite patys. Pavyzdžiui, sūdytos lašišos mėgėjai gali sutaupyti išties ženklią sumą, jei įsigiję šviežios žuvies už patrauklią kainą ją pasisūdys namuose patys. Dalį sūdytos lašišos pasidėkite į kamerą – prieš šventes nereikės sukti galvos, kuo palepinti svečius.


Šaltinis
Temos
Projektas „Sumanaus taupymo planas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją