Praktiška

Naudingi patarimai praktiškiems žmonėms

Žvakės namams

Žvakių šviesa bet kokia proga sukurs šventišką nuotaiką ir suteiks jaukumo – Šv. Kalėdos ne išimtis. Jeigu turite didelę žvakidę, galite ją papuošti įvairiomis natūraliomis medžiagomis – tujų ar kėnio šakelėmis, eglišakiu, gilėmis, kaštonais, džiovintais vaisiais.

Tačiau, net ir paprasta žvakė gali atrodyti stebuklingai, jeigu šiek tiek pridėsite ranką.

1 idėja. Cilindrinę žvakę apdėkite cinamono lazdelėmis ir apriškite jums patinkančia juostele, pavyzdžiui, lininiu siūlu. Jei norite papildomų akcentų, galite papuošti žvaigždiniu anyžiumi.

Cilindrinę žvakę apdėkite cinamono lazdelėmis ir apriškite jums patinkančia juostele, pavyzdžiui, lininiu siūlu. Jei norite papildomų akcentų, galite papuošti žvaigždiniu anyžiumi.
Kalėdinė dekoracija

2 idėja. Arbatinę žvakę įstatykite į stiklinę ar stiklinį indą. Apriškite jį spalvota juostele ar kita Kalėdinę nuotaiką atspindinčia medžiaga, papuoškite kėnio, eglės šakele.

Kalėdinė dekoracija

Aromatiniai Kalėdų kvapai

Kuriant šventinę nuotaiką, svarbios tampa ne tik interjero puošmenos, bet ir namuose sklindantis kvapas. Tikrai ne visada būtina pirkti brangias žvakes ar namų kvapus. Jaukų Kalėdinį kvapą visada suteikia mandarinai. Net ir suvalgę šį vaisių, nuluptas odeles galite padėti ant radiatoriaus ir sudžiovinti – namai dar ilgai kvepės malonia gaiva.

Tačiau mandarinai tikrai nėra vienintelis Kalėdinį aromatą skleidžiantis produktas.

Idėja. 3 mandarinus (perpjautus pusiau), 3 cinamono lazdeles, 2 žvaigždinius anyžius, 1 a. š. gvazdikėlių, gabalėlį imbiero, 1 a. š. vanilės ekstrakto ir pušies šakelę sudėkite į vidutinio dydžio puodą. 3/4 puodo pripildykite vandeniu ir virkite 2–4 valandas.

Jei šį mišinį kaitinsite kitą dieną, nepamirškite įpilti daugiau vandens.

Kalėdų aromatas

Šventinis vaikinas

Ant namų durų pakabintas ar ant stalo padėtas Kalėdinis vainikas, tai lyg simbolis, kad nenumaldomai artėja didžiausios metų šventės. Vainiką visada galite įsigyti prekybos centre, tačiau jei norite unikalios ir tiks Jūsų namų duris puošiančios dekoracijos, labai nesunkiai galite ją pasigaminti.

Arbatinę žvakę įstatykite į stiklinį indą. Apriškite jį spalvota juostele ar kita Kalėdinę nuotaiką atspindinčia medžiaga, papuoškite kėnio, eglės šakele.

Vainiką galite nupinti ir iš eglės, pušies arba kėnio šakų.

Idėja. Supinkite medelių šakas aplink vielą ir papuoškite kankorėžiais, cinamono lazdelėmis ir kitomis gamtos gėrybėmis. Jei norite – nupurkškite vainiką dažais ir papuoškite įprastais žaisliukais, kuriuos kabinate ant Kalėdinės eglutės.

Kalėdų vainikas

Langų papuošimai

Jei norite šventinę atmosferą sukurti ne tik sau, bet ir praeiviams – papuoškite savo namų langus. Juos galima puošti įvairiomis dekoracijomis, pavyzdžiui, lemputėmis, kalėdinėmis LED žvakidėmis ar tiesiog popierinėmis snaigėmis.

Jei esate pasiruošę skirti bent šiek tiek daugiau laiko – galite langus bei palanges dekoruoti dar įdomiau.

Idėja. Prie pasirinktų spalvų žaisliukių pritvirtinkite spalvotas juosteles. Visus juos pririškite prie pasirinktos medžio, elgės ar kėnio šakos ir pakabinkite lango viršuje. Dar daugiau šventiškumo suteiks lemputės.

Kalėdinė langų dekoracija

Šaltinis
Specialus projektas „Praktiška“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)