Praktiška

Naudingi patarimai praktiškiems žmonėms

Kavos šveitiklis

Moksliškai įrodyta, kad kofeinas gali padėti sumažinti celiulitą, todėl kava yra vienas dažniausiai naudojamų ingredientų „pasidaryk pats“ kūno šveitikliuose. Smulkios granulės švelniai veikia odą ir kartu šalina negyvas ląsteles nuo odos paviršiaus. O kur dar kavos aromatas?

Pasigaminti šiam šveitikliui jums reikės:

½ puodelio kavos tirščių;2 v.š. karšto vandens;1 v.š. pašildyto kokosų aliejaus.

Gaminimas:

Kavos tirščius ir karštą vandenį supilkite į dubenėlį ir gerai išmaišykite. Tuomet įpilkite kokosų aliejaus. Jei reikia, įpilkite daugiau kavos tirščių arba aliejaus, kad gautumėte tinkamą konsistenciją. Kai būsite patenkinti konsistencija, šaukštu supilkite mišinį į indą.

Jūros druskos šveitiklis


Nuo seno žinoma, kad druska pasižymi antibakterinėmis savybėmis, kurios gali būti naudingos sergant kai kuriomis odos ligomis. Druska taip pat yra konservantas, todėl jūros druskos šveitiklis galės natūraliai išsilaikyti ilgesnį laiką ir po jo pagaminimo. Kadangi druska neturi kvapiųjų medžiagų, į pasigamintą druskos šveitiklį galite įlašinti mėgstamų eterinių aliejų.Pasigaminti šiam šveitikliui jums reikės:

½ puodelio jūros druskos;½ puodelio pasirinkto aliejaus (kokosų, alyvuogių, migdolų);eterinių aliejų (rekomenduojama).

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite jūros druską ir aliejų. Jei reikia, įpilkite daugiau druskos arba aliejaus, kad mišinys būtų tinkamos konsistencijos. Jei norite, įlašinkite vieną ar du lašus mėgstamo eterinio aliejaus. Kai būsite patenkinti šveitiklio konsistencija ir kvapu, šaukštu supilkite jį į indą.

SVARBU. Naudokite maltą jūros druską, nes rupi druska gali būti per daug šiurkšti jūsų odai. Be to, būkite atsargūs, jei turite odos įpjovimų, nes druska gali sukelti dirginimą.

Rudojo cukraus šveitiklis


Rudasis cukrus yra nebrangus, tačiau puikiai odą šveičiantis produktas. Negana to, rudasis cukrus yra švelnesnis, nei jūros druska, todėl jis yra idealus pasirinkimas jautriai odai. Pasigaminti šiam šveitikliui jums reikės:

½ puodelio rudojo cukraus;½ puodelio pasirinkto aliejaus, pavyzdžiui, kokosų, alyvuogių, migdolų;eterinių aliejų (nebūtina).

Gaminimas:

Sumaišykite rudąjį cukrų ir aliejų dubenyje ir kruopščiai išmaišykite. Jei reikia, įpilkite daugiau cukraus arba aliejaus, kad gautųsi tinkama konsistencija. Jei norite, įlašinkite vieną ar du lašus mėgstamo eterinio aliejaus ir dar kartą pamaišykite. Kai būsite patenkinti šveitiklio konsistencija ir kvapu, šaukštu supilkite jį į indą ir naudokite.

Dėl cukraus granulių oda gali būti lipni, todėl po šveitimo būtinai kruopščiai ją nuplaukite.

Žaliosios arbatos ir cukraus šveitiklis


Žalioji arbata, kuri yra vertinama dėl antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių, taip pat gali būti naudinga jūsų odai. Negana to, atlikti tyrimai rodo, kad kosmetika, kurios sudėtyje yra žaliosios arbatos, gali sumažinti saulės spindulių daromą žalą odai.

Pasigaminti šiam šveitikliui jums reikės:2 arbatinių maišelių žaliosios arbatos;½ puodelio karšto vandens;1 puodelio rudojo cukraus;¼ puodelio kokosų aliejaus.

Gaminimas:

Į karštą vandenį pamerkite arbatžolių pakelius. Leiskite arbatai pritraukti ir atvėsti. Kol arbata vės, į dubenėlį suberkite rudąjį cukrų. Supilkite kokosų aliejų ir gerai išmaišykite su cukrumi. Kai arbata atvės, supilkite ją į cukraus mišinį. Jei mišinys per daug tirštas, įpilkite daugiau kokosų aliejaus, o jei per daug skystas – įberkite daugiau rudojo cukraus.

Medaus ir cukraus šveitiklis


Medus yra žinomas ne tik kaip antibakterinių, bet ir antioksidacinių ir antimikrobinių savybių, kurios gali padėti nuo įvairių odos ligų, turintis produktas. Todėl jis ne tik gali pasitarnauti atkuriant odos audinius ir apsisaugoti nuo UV spindulių žalos, bet ir padėti naikinti ant odos esančius mikrobus.Pasigaminti šiam šveitikliui jums reikės:

½ puodelio rudojo cukraus;¼ puodelio ištirpinto kokosų aliejaus;2 šaukštų medaus.

Gaminimas: Rudąjį cukrų, kokosų aliejų ir medų sudėkite į dubenį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, o jei mišinys per daug trupa, įpilkite daugiau kokosų aliejaus. Kai pasieksite norimą konsistenciją, šaukštu sudėkite šveitiklį į indą.

Jei jūsų oda jautri, prieš išbandydami visus šiuos šveitiklius, turėtumėte pasikonsultuoti su dermatologu. Taip pat šių namuose pasigamintų priemonių nerekomenduojama naudoti veido odai.