Skaudžiausios žmonijos pamokos

Tą naktį iš stingdančių Baltijos jūros gelmių pavyko išgelbėti tik apie 1200 žmonių, tad nieko keisto, jog net praėjus kelioms savaitėms po katastrofos, Baltijos jūra į krantą išmesdavo sušalusių žmonių kūnų.

Lemtingas tris torpedas į laivą paleido sovietų povandeninio laivo „S-13“ vadas Aleksandras Marinesko. Dar Naujųjų metų naktį nuo degtinės priklausomas A. Marinesko meilinosi vienai restorano savininkei švedei. Vėliau jis kelias dienas kartu su ja gėrė ir vis dingdavo iš laivo be oficialaus leidimo. Tai buvo dvigubas pažeidimas: dezertyravimas, mirties bausmę užtraukiantis nusikaltimas, ir Sovietų Sąjungos piliečio bei užsienietės draugystė, kuri buvo draudžiama.

Tačiau jo buvo pasigailėta ir A. Marinesko suvokė, kad per šią misiją jis turi įrodyti savo vertę Sovietų Sąjungai, kitaip jo laukė mirtis. Proga tai padaryti pasitaikė – pasirodė pabėgėlių perpildytas laivas.

Baimė Rytų Prūsijoje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)