Garsių prekių ženklų istorijos

Jo vardą ir pavardę galima išvysti ant madingų prašmatniausių pasaulio miestų butikų iškabų, taip pat gausybės drabužių, batelių, kvepalų buteliukų ir laikrodžių. Net jo pavardė skamba kažkaip gražiai ir prasmingai – „Dior“, ką prancūzų rašytojas Jacques Cocteau iššifravo kaip junginį iš dviejų žodžių – „Dieu“ (Dievas) ir „Or“ (auksas). Prancūziškos mados mylėtojams jis buvo tiesiog „auksinis šventasis“, paryžietiškos elegancijos ir prabangos simbolis.

Nors jo gyvenimas visai nepriminė pasakos ir buvo kupinas nuopolių.

Christianas Dioras gimė 1905 metais nedideliame Granville miestelyje Normandijos pakrantėje, trąšų fabrikanto ir gražuolės mamos šeimoje. Turėjo keturis brolius ir seseris, bet tėvo verslo užteko, kad šeima gyventų pasiturinčiai, ir 1911 metais netgi persikeltų gyventi į Paryžių.

Vaikystėje Christianas demonstravo polinkį menui ir svajojo tapti dailininku, tačiau tėvai norėjo, kad jis taptų diplomatu. Jų spaudžiamas, Dioras įstojo į Politikos mokslų mokyklą, tačiau diplomato karjera jo niekaip neviliojo. Užuot mokęsis geografijos ir tarptautinės teisės, Christianas Dioras mieliau leido laiką muziejuose, muzikos ir dailės istorijos kursuose. Mokyklą jis pabaigė 1925 metais, tačiau tuo jo diplomato karjera ir baigėsi.