Login 2021

Karščiausios Login 2021 naujienos

„Matome apie trisdešimt žmonių, kurie nuolatos keliavo, vidutiniškai – penkis-šešis kartus per metus“, – sakė tiriamosios žurnalistikos žvaigždė, 2019 m. Europinio spaudos apdovanojimo už tiriamąją žurnalistiką laureatas, vienas iš tiriamosios žurnalistikos centro „Bellingcat“ tyrėjų Christo Grozev interviu podkastui „Luige Lood“, kurį vedė „Delfi“ valdančios „Ekspress Group“ akcininkas Hansas Luikas ir „ Eesti Ekspress“ žurnalistas Mikkas Salu.

„Nebuvo taip, kad tarkime jie ima ir vyksta į Pietų Korėją, ir ten vykdo nuodijimus. Jie ten vyksta metus arba dvejus prieš tai. (…) Tačiau vis tiek gali sugrupuoti tokias keliones ir surasti sąsają su tam tikrais projektais“, – aiškino Ch. Grozevas.

„Jie sprogdina. Jie žudo. Štai, ką jie daro“, – kalbėjo Ch. Grozevas.

Per interviu buvo aptarta ir iš Atėnų į Vilnių skridusio „Ryanair“ lėktuvo istorija.

Viena labiausiai smalsumą keliančių šios istorijos dalių – kas buvo tie trys žmonės, kurie (be sulaikytų Ramano Pratasevičiaus ir jo draugės) nebaigė kelionės iki Vilniaus ir liko Minske.

„Truputį patyrinėjau. Tie trys žmonės, kurie paliko lėktuvą Minske, iš pirmo žvilgsnio pasirodė (…) nesusiję su atveju. Ten buvo du Baltarusijos piliečiai ir vienas graikas. Jie visi turėjo ketinimų galiausiai vykti į Baltarusiją, ir nelikti Lietuvoje. Taigi, iš to sprendžiant, kaip ir yra prasmė toliau netęsti kelionės, o tiesiog pasilikti“, – kalbėjo Ch. Grozevas.

Žurnalistas svarstė, kad gali būti, kad tos operacijos taikinys buvo ne vienintelis Ramanas Pratasevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)