LIETUVĄ SUDREBINĘ KORUPCIJOS
SKANDALAI

2023 m. birželį Vilniaus apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs mirusio buvusio Lietuvos ambasadoriaus Rusijoje Rimanto Šidlausko bylą, paskelbė išteisinantis šį žmogų dėl prekybos poveikiu. Tačiau tai buvo liūdna paguoda, nes kaltinamasis, vertintas kaip vienas geriausių mūsų šalies diplomatų, jau buvo miręs.

Vilniaus apygardos teismas taip pat byloje išteisino ir anksčiau su R. Šidlauskui nuteistą Rusijos pilietį Rinatą Nasirovą, kuriam teismas anksčiau už prekybą poveikiu buvo skyręs 13,7 tūkst. eurų baudą. Žmogus, norėdamas išvažiuoti į Rusiją tvarkytis reikalų kol vyko teismo procesas siūlė sumokėti vieną didžiausių, o gal ir didžiausią šalies istorijoje užstatą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas R. Šidlauską 2022 metų kovą buvo pripažinęs kaltu dėl prekybos poveikiu ir skyrė 16,5 tūkst. eurų baudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)