Komisaras.
Ko nepasakoja pareigūnai

Gintautas Šarauskas

Šioje dalyje kalbamės apie žiaurus to meto nusikaltimus, ar mušdavo pareigūnai įtariamuosius ir ko labiau bijojo to meto banditai – pareigūnų, ar savo bendrininkų.

– Kokia buvo Jūsų karjeros pradžia?

– Šeduvoje, kur esame, buvo viena iš pirmųjų mano tarnybos vietų. 1995 m., kai baigiau studijas, buvau paskirtas dirbti kriminalinėje policijoje. Mano laida pirmoji Nepriklausomos Lietuvos policijos, ne milicijos laida. 1990 m. rugsėjo 1- ąją prisiekėme 506 studentai, tačiau po pirmo kurso liko 270. Tiek baigėme bakalauro studijas ir tik 77 perėjome į magistratūrą. Baigęs grįžau į Radviliškį, nes siuntimas buvo iš čia. Tokia buvo tvarka. Reikėjo grįžti ten, iš kur buvai siųstas.

Iki šiol visose teisėsaugos struktūrose darbuojasi mano kurso draugai. Vienas iš bendramokslių Konstitucinio teismo teisėjas. Galiu tik didžiuotis, kad teko studijuoti ir dirbti tokiu laikotarpiu. Ėjome iš idėjos, norėjome įnešti šviežio vėjo į teisėsaugą.

– Tačiau po tokių studijų grįžti ir dirbti Šeduvoje nuobodu. Aiškintis, koks kaimynas pavogė vištą, dėl ko susimušė girti piliečiai ...

– Ne. Tada Šeduvoje vogė automobilius, prievartavo turtą, žudė. Radviliškio rajone nebuvo savo organizuotos nusikalstamos grupuotės. Vietiniai nusikaltėliai šliejosi prie Panevėžio arba Šiaulių gaujų.

Viena iš pirmųjų mano bylų buvo plėšimas kelių policijos poste, stovėjusiame ant sankryžos Šiauliai – Panevėžys. Jis buvo jau neveikiantis, privatizuotas ir ten ištisą parą veikė parduotuvė. Tai vieta už kelių šimtų metrų nuo Šeduvos malūno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją