Išeiti į horizontą

Besitaškant po pasaulį Kenija man tapo bazine valstybe klajonėms po Afriką. Atskridęs čia 3–4 savaites mėgaujuosi pačiu nuostabiausiu pasaulyje Dianio paplūdimiu Indijos vandenyno pakrantėje, geriu kokosus, valgau mangus, papajas, vietinį maistą. Vakarop, kai sustiprėja pasatas ir pakyla bangos, pasimaudau ir prisėdu pakrantės restorane atsigaivinti alumi. Kartais patraukiu atokiau nuo pajūrio. Vietiniuose bush bar – krūmų baruose – ragauju palmių kokosų vyną, užsisakau kukurūzų košės su špinatais ir virto viščiuko požymiais. Save esu pavadinęs socialiniu turistu – mano ryškiausias kelionių pomėgis yra gyventi svetimos šalies vietinių žmonių gyvenimą. Dėl kultūrinių skirtumų dažnai patenku į netipiškas, dažnai kurioziškas keliautojui situacijas, bet tai man tik paryškina nenusakomą žmonijos įvairovę.

Kadangi visuomet keliauju vienas, Dianyje nuolat susilaukiu siūlymų masažams. Vis nenustoju gėrėtis moterų viliojimo menu. Pirmiausia ale atsitiktinai sutikta jauna moteris pasisveikinusi pagiria tavo kūną, sako koks tu sexy, kas reiškia, kad esi gražus. Kadangi Lietuvoje to man jau seniai niekas nesako, šypsausi ir laukiu žodžių daugiau. Ji nedelsia ir sako galinti padaryti „gerą masažą ir daugiau“. Nors įtariu, klausiu, kas tas „daugiau“? Tada masažuotoja tarsi netyčia mane paliečia arba trumpam prisiglaudžia – labai geras jausmas vienišam klajūnui. Kadangi jau esu įpratęs prie angliško mandagumo kultūros, pasakau magišką žodį tomorrow (rytoj) ir einu paplūdimiu iki kito panašaus pasiūlymo. Kartais paklausiu, kaip verslas? Atsakymas dažniausiai minorinis: „nėra verslo, vyrai suvažiavę su savo mamom ( žmonom), masažo neužsako...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją