Pasiimkite iš vasaros viską

Kaip pasirinkti vietą ir veiklas

Jei nusprendėte švęsti lauke, visų pirma, reikėtų apgalvoti tinkamą šventės vietą. „Rinkdamiesi vietą, apgalvokite, ar svečiams bus patogu į ją atvykti. Ypač tai svarbu, jei tėvai turės atvežti ir palikti vaikus šventėje vienus, o vėliau grįš jų pasiimti. Tokiu atveju arba rinkitės protingą atstumą nuo miesto, arba suorganizuokite kelias mašinas, kurios vaikus nuveš ir parveš. Jei renkatės šventės organizatorių siūlomas vietas, iš jų gausite atsakymus į daugelį klausimų. O jei norite švęsti pačių pasirinktoje vietoje gamtoje, klausimų iškils daugiau. Siūlyčiau rinktis gerai pažįstamas vietas, kuriose esate jau buvę, taip išvengsite netikėtumų. Apgalvokite ir tą atvejį, jei jūsų pasirinkta vieta atvykus bus užimta – ar netoliese bus pakankamai erdvės įsitaisyti ir jums“, – patarimais dalijosi A. Rimaitė.

Vaikų gimtadieniai

Bene svarbiausias dalykas, apie kurį taip pat reikia pagalvoti – kuo užimti svečius. Ypač tai svarbu mažiesiems šventės dalyviams. „Šiandien galima pasidžiaugti labai plačia pramogų pasiūla. Vaikų šventėms siūlomi įdomiausi dalykai: pažintys su įvairiais gyvūnais – žirgais, alpakomis, ožkytėmis, šunimis; pramogų parkai po atviru dangumi; lazerių mūšiai gamtoje; dažasvydis; įvairios sporto estafetės; orientacinės užduotys, populiarieji milžiniški muilo burbulai bei batutai ir daug įvairiausių kitų. Vaikų gimtadienius galima švęsti plaukiant laivu, baidarėmis, važiuojant šunų kinkiniu, žaidžiant įvairiausius lauko žaidimus. Jei šventę organizuojate patys, būtinai apgalvokite pagrindinę veiklą – ji vaikams svarbiausia! Vienas populiariausių žaidimų – lobio paieškos. Taip pat galima suorganizuoti įvairias estafetes, užduotis, lauko žaidimus. Veiklą apgalvodami, orientuokitės kokia bus didžioji vaikų dalis, kokio jie amžiaus, temperamento. Pagal tai ir rinkitės, ką siūlyti – mažųjų dailininkų plenerą po atviru dangumi (tarkime, piešti medžių kamienus apsukus vyniojamu popieriumi), ar siautulingą vandens šautuvų mūšį“, – sakė pašnekovė.

Jei nutarėte žaidimus organizuoti patys, nepamirškite pasiimti visų priemonių, kurių jiems prireiks. Prieš eidami į parduotuvę, susidarykite sąrašą, ką reikia įsigyti, kad nereikėtų blaškytis. Kaip pastebi „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė, klientai, ruošdamiesi vaikų šventėms, parduotuvėse įsigyja tiek įvairiausios proginės atributikos, skirtos besiruošiantiems sveikinti džiugios progos „kaltininkus“, tiek ir savarankiškai organizuojantiems mažas ir dideles šventes.

Vaikų gimtadieniai

„Dažniausiai perkamos dovanų pakavimo priemonės: dovanų maišeliai, dovanų popierius, dovanų juostelės ir kaspinai. Klientams, kurie ruošiasi surengti šventę, siūlome platų pasirinkimą įvairių vienkartinių indų ir puošybos elementų: proginių žvakių, balionų, servetėlių, staltiesių. Prie geros klientų patirties prisideda galimybė įsigyti visus šventės atributus vienoje vietoje nepaisant sezono. Nuo šventiniam stalui reikalingų maisto produktų ir patiekalų iki mažiausių smulkmenų geriausiai prisidedančių prie šventinės nuotaikos kūrimo“, – pasakojo direktorė.

Ką turėti su savimi

Vis dėlto nors gamtoje, kalbant apie virusus, ir saugiau nei uždaroje patalpoje, čia slypi kitokio plauko pavojai, todėl būtina pagalvoti ir apie apsaugą nuo vabzdžių, lietaus ar kaitrios saulės. „Švenčiant gamtoje siūlau pasirūpinti vaikų apranga įvairiam orui – turėti lietaus bei vėjo striukes ar lietaus apsiaustus, avėti tinkamą avalynę. Jei oras vėsesnis – kepures ir šiltesnes kojines. Jei vilkime oro sąlygas atitinkančius drabužius, nedidelis lietus šventės tikrai nesugadins. Veikiau atvirkščiai, kai kuriuos lauko žaidimus lynojimas gali tik pagyvinti. Tačiau jei baiminamės, kad vidury gimtadienio prapliups audra, rinkimės tas švenčių vietas, kurios turi palapines, pavėsines ar kitas panašias priedangas nuo oro negandų. Šiandien dauguma švenčių gryname ore organizatorių turi pasiūlyti kur prisiglausti per lietų. Kai kurie siūlo ir lanksčias šventės atidėjimo sąlygas, jei orai švęsti tikrai netinkami. Užsakydami šventę, pasidomėkite, ką šiuo klausimu siūlo organizatoriai“, – pataria pašnekovė.

Vaikų gimtadieniai

Ji siūlo svečius iš anksto informuoti gimtadienio kvietimuose, kokią aprangą rinktis. „Paprastai švenčiant gamtoje verta rengtis judesių nevaržančiais rūbais, dažnu atveju patogiausia avėti sportinę avalynę, kaitrią dieną vaikams visada praverčia kepurės nuo saulės“, – pataria Alvilė.

Tarp būtiniausių daiktų turėtų atsirasti ir pakankamas kiekis geriamo vandens. O tam, kad nereikėtų begalinio kiekio vienkartinių stiklinaičių, vaikai jas gali pasižymėti piešiniu ar užrašu. „Taip pat apsvarstykite, ar turėsite kur nusiplauti rankas. Jei tokios galimybės šventės vietoje nėra, įsidėkite drėgnų servetėlių, arba draugiškesnį gamtai ir mažųjų odai variantą – kelis didelius butelius vandens ir gabalėlį muilo“, – sako pašnekovė. Be jau minėtų daiktų, verta turėti iškylos staltiesę, būtiniausius indus, tėveliams termosą kavos ar arbatos, dėl viso pikto – klijuojamų pleistrų. Jei žaidimus vaikams organizuojate patys, turėkite viską, ko jiems reikia.

Nepersistengti dėl maisto

Alvilė pataria su maistu tokiose šventėse nepersistengti. „Jei veikla įdomi, maži žmonės aistringai į ją pasineria. Net tortą skuba suvalgyti greičiau, kad tik liktų daugiau laiko pažaisti! Tačiau gryname ore apetitas geresnis nei švenčiant patalpose. Siūlyčiau pasirūpinti protingais kiekiais užkandžių. Tokių, kokius lauke valgyti būtų patogu. Čia nepamainomos vaišės ant pagaliuko – nereikia kaskart plauti rankų. Prilėkei, pačiupai ir smagiai suvalgei. Ant pagaliuko galima patiekti daugybę valgių – nuo pyragaičių ir sausainių iki mini picų ar pikantiškų vėrinukų. Kiti patogūs valgiai gamtoje – įvairūs sumuštiniai, nesaldūs pyragai ir pyragėliai. Jei šventėje dalyvaus ir daugiau suaugusiųjų, maisto reikėtų daugiau. Galite apsvarstyti variantą vaišes išsikepti ant ugnies“, – sako pašnekovė.

Vaikų gimtadieniai

Kiek šventė turėtų užtrukti, priklauso nuo suaugusiųjų ir veiklos pobūdžio. „Jei ji labai aktyvi, tarkime, sportiškas komandinis žaidimas, kurio metu daug bėgiojama, tokiai pramogai užteks skirti 1–1,5 val., ir papildomai dar bent valandą vaišėms ir pabendravimui. Jei veikla ramesnė ir jos yra daug – įvairios sūpynės, čiuožynės, erdvės bėgiojimui, gyvuliukai, kuriuos galima apžiūrėti ir taip toliau, rinkimės šventei bent 3 valandas. Trukmė taip pat priklauso ir nuo vaikų amžiaus: mažiausiems užtenka 2–2,5 valandos šventės, ikimokyklinukai ir pradinukai dažniausiai švęsti nori ilgiau. Jei šventę užsakote pas organizatorius, pasitarkite, kokia optimali jų siūlomos pramogos trukmė“, – teigė Alvilė.

Idėjos, ką nuveikti per vaikų gimtadienį:

Idėjos vaikų gimtadieniams

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)