Pasaulinė žemės diena

Naujienų portalas Delfi nuolat dalijasi aktualiu turiniu apie tvarumą, klimato kaitą bei ekologišką gyvenimo būdą ir šiuo metu įgyvendina iniciatyvą „Tvari Lietuva“, kuria siekia plėsti gyventojų aplinkosauginį raštingumą bei paskatinti darnius pokyčius šalyje.

Iniciatyvos vadovė Rugilė Matusevičiūtė sako, kad šių laikų kontekste Žemės diena įgauna dar didesnę reikšmę.

„Žemės diena taip pat yra ir žmonių diena. Kalbame apie mūsų oro, vandens, dirvožemio švarą – visa tai, be ko nei mes, nei ateinančios kartos negalėtų gyventi. Diena, kuri pradėta švęsti prieš 50 metų, dabar yra aktualesnė nei bet kada – turime imtis veiksmų jau šiandien, kad rytojus būtų ne tik švaresnis, bet ir apskritai įmanomas. Delfi kaip tvarus ir atsakingas naujienų portalas Lietuvoje nori informuoti visuomenę apie pasaulines tendencijas žaliajame sektoriuje, todėl balandžio 17–23 d. Žemės dienos proga kartu su „Tvaria Lietuva“ skirs ypatingą dėmesį tvarumo temoms“, – kalbėjo ji.

Balandžio 21 d., penktadienį, portalo skaitytojų laukia išskirtinio turinio kupina diena. „Delfi ryte“ tiesiai iš Vilniaus gatvių gyventojai pasidalins savo planais Žemės dienai ir tvariais linkėjimais sostinei bei planetai, klimatologai kartu su politikais diskutuos apie dabartinę klimato krizės situaciją, dalinsis naujausia informacija šia tema mūsų šalies kontekste.


Digital Matter icon Popiet laukia „Delfi tema“, kurioje apie socialinę ir finansinę atsakomybę tvarume diskutuos šios srities ekspertai. Žiūrovai raginami ne tik domėtis klimato kaitos priežastingumu, bet ir sužinoti apie lengvus sprendimus, kuriuos mūsų planetos gerovei gali priimti jau šiandien.

Norintys lengviau suprasti, kaip atrodo ir ko reikalauja tvarus gyvenimas, kviečiami klausytis specialios diskusijos „Ar turime teisę švęsti Žemės dieną?“, kurioje savo mintimis apie tvarumą dalinsis gamtos fotografas Marius Čepulis, klimatologas ir meteorologas Silvestras Dikčius, laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson bei menininkė Jolita Vaitkutė.

R. Matusevičiūtė sako, kad nors apie visame pasaulyje plačiai aptarinėjamą klimato krizę girdėjome visi, koordinuotų masinių iniciatyvų vis dar trūksta. Žemės dienos proga, „Delfi temoje“ didžiausias dėmesys bus skirtas socialiniam tvarumo aspektui ir tam, kaip galime efektyviai įgalinti visuomenę kurti tvaresnį rytojų.

Visą šventinę savaitę taip pat bus galima žiūrėti įtraukiančią dokumentiką. Nuo pirmadienio iki penktadienio 18 val. Delfi TV žiūrovai mėgausis dokumentinių filmų ciklu „Arkties paslaptys“, kuris nukels į stebinantį ir mažai pažintą gamtos kampelį bei primins, kiek daug iš tiesų galime prarasti nesuvaldę klimato krizės. Šį serialą žiūrovai taip pat galės pamatyti ir šeštadienį 21 val.

Sekmadienį 21 val. bus galima išvysti kitą įdomų filmą – „Mėlyna“, kuriame kalbama apie tai, kaip keičiasi jūrų prigimtis ir kodėl praradome daugiau nei pusę jos gyvūnų. Filmo autoriai nagrinėja iššūkius ir galimybes kovoje su mūsų pačių sukurtais pavojais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją