Taupykite ir laiką, ir pinigus

Visi norime, kad šventinį stalą puoštų ypatingi patiekalai, o šventėms pavyktų pasiruošti greitai ir paprastai. Kai visi šventinio pasiruošimo rūpesčiai – nuo apsipirkimo iki gaminimo – užgriūna ant jūsų pečių, apie šventinį stalą verta pagalvoti iš anksto.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė pastebi, kad šventėms besiruošiantys pirkėjai į pirkinių krepšelius jau deda vaišių stalui reikalingus produktus ir aktyviai naudojasi kassavaitiniais kainų leidinių pasiūlymais, įvairiomis nuolaidomis ir kitais sutaupyti leidžiančiais būdais, kurių prekybos tinklas „Iki“ paruošęs ne vieną.

„Kiekvieną savaitę siūlome patrauklias nuolaidas skirtingiems šviežiems ir ilgo galiojimo maisto produktams. Be to, pristatėme ir naują pirkėjų pinigus taupančią iniciatyvą „Kerpame kainas“, tad mūsų pirkėjai galės būti ramūs, kad pirkdami būtiniausius produktus tikrai nepermokės – jei kiti prekybininkai sumažins į „Iki“ iniciatyvoje dalyvaujančių prekių sąrašą įtrauktų produktų reguliarią kainą, jau kitą dieną mūsų parduotuvėse šie produktai bus atpiginti ir kainuos ne daugiau nei kituose prekybos tinkluose“, – apie taupyti padedančias iniciatyvas pasakoja V. Budrienė.

Tad jei patiekalų sąrašas mintyse jau sudėliotas, pats metas pasirūpinti ingredientais. Nustebsite, kiek daug visko galima įsigyti iš anksto – įvairios konservuotos daržovės, majonezas ir kiti ilgo galiojimo produktai galės ramiai laukti švenčių namuose. O iki pat gruodžio pabaigos apsipirkdami „Iki“ parduotuvėse, turėsite galimybę ne tik sutaupyti, bet ir laimėti 31 „magišką“ šaldytuvą su 3000 eurų vertės čekiais.


Greituoju būdu raugti agurkėliai – tiks ir garnyrui, ir į mišraines

Jei konservuotomis daržovėmis neapsirūpinote vasaros pabaigoje, o nusipirkti šventinio šurmulio sūkuryje tiesiog pamiršote, nepergyvenkite – išduosime jums paslaptį, kaip agurkus paraugti greituoju būdu. Idealiai tiks ir baltajai mišrainei, ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų.

SAUSAI RAUGINTI AGURKAI

Išbandę sauso rauginimo maišelyje metodą, mėgautis traškiomis ir skoningomis daržovėmis galėsite vos po pusvalandžio.

Reikės:

  • 1 kg agurkų,
  • 1 valgomojo šaukšto druskos,
  • 2 skiltelių smulkinto česnako,
  • 1 saujos smulkintų krapų.

Gaminimas:

Agurkus švariai nuplaukite ir nupjaukite jų galiukus, supjaustykite į keturias dalis. Į plastikinį maišelį sudėkite visus ingredientus, jį sandariai užriškite ir gerai pakratykite, kad druska, česnakas ir krapai tolygiai pasiskirstytų ir apliptų agurkus. Palaikykite kambario temperatūroje 30 minučių, jei norisi intensyvesnio skonio – iki paros.

ŠLAPIAI RAUGINTI AGURKAI

Šis metodas – taip pat labai paprastas, tačiau agurkus raugti reikės šiek tiek ilgiau, maždaug 5–6 valandas.

Reikės:

  • 1 kg agurkų,
  • 1 valgomojo šaukšto druskos,
  • 3 skiltelių smulkinto česnako,
  • 1 saujos smulkintų krapų,
  • 75 ml vandens.

Gaminimas:

Druską ištirpinkite karštame vandenyje ir palaukite, kol jis atvės. Nuluptą česnaką šiek tiek pasmulkinkite ir iš viršaus lengvai paspauskite, kad jis labiau išleistų sultis. Švariai nuplautus gurkus sudėkite į didelį indą, ant viršaus suberkite česnakus, krapus ir užpilkite pasūdytu vandeniu. Po 5–6 valandų galėsite mėgautis traškiais, lengvai paraugtais agurkais. Jei norisi intensyvesnio skonio, prieš raugdami, agurkus galite supjaustyti per pusę ar į keturias dalis.

Šaltinis
Temos
Projektas „Nuo sumanių IKI išradingų Kalėdų“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją