Kalėdoms ruošiasi iš anksto

Nors kalėdinės eglutės dar tik ruošiasi šakas dabinti žėrinčiais žaisliukais, labiausiai išsiilgę švenčių po truputėlį jau pradeda puošti namus. Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė pastebi, kad lietuviai pirkinių krepšelius šventinėmis dekoracijomis pradeda pildyti dar lapkričio mėnesį, kai tik parduotuvių vitrinos nušvinta kalėdine nuotaika.

„Parduotuvėse jau tikrai jaučiamas prieššventinis šurmulys. Pastebime, kad šalia įprastų maisto produktų pirkėjų krepšeliuose vis dažniau atsiduria eglių žaisliukai, kalėdinės žvakės, įvairios girliandos ir šviečiančios dekoracijos. Vietos tarp pirkinių atranda ir dovanos artimiesiems, mat taupantys ir neatidėliojantys paskutinei minutei, jomis pradeda rūpintis iš anksto", – sako V. Budrienė.

Sumaniai apsipirkti pratusiems pirkėjams pro akis neprasprūsta ir patrauklūs kainų pasiūlymai, tad norintys šventes pasitikti neištuštėjusia pinigine, suskumba pasirūpinti ir šventiniu stalu – šaldytuvus jau pildo ilgesnio galiojimo produktais ir gurmaniškais skanėstais, kurių prieš šventes galima įsigyti itin žemomis kainomis. O norintiems visus metus džiaugtis pilnu šaldytuvu, „Iki“ parengė šventinę staigmeną – iki pat gruodžio pabaigos apsipirkdami šio prekybos tinklo parduotuvėse, galėsite laimėti 31 „magišką“ šaldytuvą su 3000 eurų vertės čekiais.


Šventinei nuotaikai sukurti – pačių sukurti papuošimai

Kalėdų magija slypi nedidėlėse detalėse, tad namų dekoravimui pasitelkti galite ne tik pirktinius, bet ir savo pačių kurtus papuošimus. Išlaidų bus kur kas mažiau, jei panaudosite tai, ką rasite namuose ar gamtoje. Dekoracijoms puikiai tiks net ir maisto produktai – visus namus gardžiu aromatu užpildantys džiovinti apelsinai ar cinamono lazdelės.

Maždaug iki pusės nedidelį stiklainį pripildykite druska, savo išvaizda primenančią sniegą, ir papuoškite eglės šakelėmis – tokią rankų darbo žvakidę pasigaminsite vos per kelias minutes. Arbatinės žvakės dailiai atrodys ir plūduriuodamos vandenyje, kuriuo galite pakeisti druską.

Vietoje stiklainiukų žvakidėms gaminti galite naudoti cinamono lazdeles. Prireiks tik karštų klijų tvirtai joms suklijuoti ir papildomų papuošimų – kankorėžių, samanų ar šermukšnio uogų. Ant samanų užlašinkite šiek tiek mėgstamo kvapo eterinio aliejaus. Jis po truputį garuos šiltame ore ir skleis savo aromatą.

Jei namuose laisvos vietos nėra ar nesinori išlaidauti, vietoj kalėdinės eglės puoškite vieną šaką – atrodys ne mažiau įspūdingai ir vazoje tikrai išlauks Kalėdų. Arba pasigaminkite kalėdinį vainiką su natūraliomis dekoracijomis, pavyzdžiui, džiovintais apelsinais.

Džiovinti apelsinai, suberti į vazą ar stiklainį, taps ne tik kalėdine puošmena, bet ir užpildys visus namus saldžiu aromatu. Susidžiovinti juos galima orkaitėje, bent keletą valandų kaitinant griežinėlius ne itin aukštoje (iki 100 laipsnių) temperatūroje. Tokiu būdu apelsinai geriausiai atskleis savo aromatą.

Dar viena įdomi idėja – su džiovintais citrusiniais vaisiais gaminta namų dekoracija. Jos pagrindą galite pasigaminti iš vielutės, tačiau jei laiko neturite, panaudokite orkaitės ar grilio groteles. Vaisius tvirtinkite karštais klijais ar plonais siūlais ir nepamirškite papuošti smulkiomis šviečiančiomis lemputėmis.

Šaltinis
Temos
Projektas „Nuo sumanių IKI išradingų Kalėdų“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją