2024 metų simbolis mėgsta gausą ir įvairovę

Visus ateinančius metus mus lydės mistinė būtybė – karališkąją valdžią simbolizuojantis medinis drakonas, tad ir jo pasitikimas turi būti išties iškilmingas. Pasirūpinkite, kad namuose netrūktų raudonos, baltos ir auksinės spalvos dekoro, o stalai lūžtų nuo maisto gausos.

Ateinančių metų simbolis drakonas bus sotus ir laimingas, jei ant stalo puikuosis ryžių patiekalai, netrūks mėsos, sūrio ir jūrų gėrybių. Norintiems pritraukti sėkmę į namus, ant stalo reikėtų padėti aštuonis mandarinus – šis skaičius žymi begalybę. Netrūkti turėtų ir kitų visokeriopai namus ir jus pačius praturtinančių vaisių – išmintį simbolizuojančių kriaušių, įvairovės atnešančių apelsinų, gera nuotaika aprūpinančių persimonų ar ilgaamžiškumą dovanojančių granatų.

Tie, kuriems 2024 metais norisi daugiau netikėtumų, turėtų pasirūpinti patiekalais su uždaru įdaru. Kepti vieno kąsnio pyragėliai su mėsa, įdarytas karpis ar saldžios tartaletės su vaisiais bus pats tas. Jei metų norisi turtingų ir turiningų, ant stalo turėtų puikuotis gurmaniškais užkandžiais nukrauti padėklai – būtinai reikia kažko sūraus, saldaus, rūgštaus ir kartaus.

Būtent gurmaniški užkandžiai, anot prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Vaidos Budrienės, artėjant Naujiesiems metams dažnai keliauja ir į pirkėjų krepšelius.

„Taupantys laiką pirkėjai dažnai renkasi jau paruoštus kulinarinius patiekalus, kurių asortimentas šventiniu metu mūsų prekybos tinkle itin platus. Pastebime, kad artėjant šventėms pirkėjų krepšeliuose atsiduria ir įvairiausi sūriai, paštetai, užtepėlės, taip pat populiarūs vytinti kumpiai. Pirkėjai dairosi ir įvairiausių kitų produktų, kurie ne tik puikiai tinka ant šventinių užkandžių lentos, bet ir įmantriausiems patiekalams pagardinti“, – sako V. Budrienė.

Karališka užkandžių lenta – ir mėsos, ir sūrio mėgėjams

Užkandžių lentą paruošite greitai ir nesudėtingai, o vakaro eigoje bet kada galėsite papildyti prieš tai jau ragautais ar naujais ingredientais. Svarbiausia – pasirinkti kokybiškus ir tarpusavyje derančius produktus.

Dalis malonumo ragaujant sūrius atsiskleidžia derinant juos su skirtingais skoniais, tad ruošdami sūrių lentą pirmiausia pagalvokite, kaip jų suteikti – tam puikiai tinka įvairios uogienės, džemai ir čatniai. Sūrio sūrumą puikiai papildo vaisių saldumas, tad ant lentos vietos atrasti turėtų ir vynuogės, sunokusios kriaušės ar figos.

Jei užkandžių lenta skirta nemažam svečių skaičiui, rinkitės septynių skirtingų rūšių sūrius, jei vidutiniam – pakaks ir penkių. Ant lentos turėtų atsidurti šviežias, ožkų pieno, kietasis ir mėlynasis pelėsinis sūris. Jei sūriai bus patiekiami užkandžiams prieš pagrindinį patiekalą, tiks šiek tiek lengvesni ir švelnesnio skonio, jei ragausite vėliau – skoniai gali būti intensyvesni. Visų sūrių supjaustyti tikrai nebūtina – pakaks, jei atpjausite kelis gabaliukus, o likusius sūrius dailiai išdėliosite šalia padėję specialų peiliuką sūriams raikyti. Kiekvienas galės atsiriekti tiek, kiek norės, o sūriai neapdžius.

Nusprendę Naujų metų stalui paruošti mėsos užkandžių lentą, nepamirškite prie jų idealiai derančių konservuotų daržovių – marinuotų agurkėlių, svogūnėlių, artišokų, taip pat šviežių vyšninių pomidorų, agurkų, salierų. Prie mėsos reikėtų patiekti ir duonos – pakepintos juodos ar paskrudintos čiabatos.

Ruošdami mėsos lentą, vadovaukitės tuo pačiu principu, kaip ir ruošiant sūrius – didesnei kompanijai žmonių rinkitės septynių skirtingų rūšių mėsas, vidutinei pakaks penkių. Neapsiribokite tik vytintais produktais – šalia puikiai tiks įvairios dešros, virti kumpiai ar net atvėsinta kepta kalakutiena, kiauliena. Paeksperimentuokite su intensyvaus skonio čiorizo dešra – ją galima pakepti keptuvėje su skirtingais aštresniais ar švelnesniais pagardais.

Šaltinis
Temos
Projektas „Nuo sumanių IKI išradingų Kalėdų“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)