Savanorystė atvedė iki mylimo darbo

J.Janulevičius, pradėjęs mokytis gimnazijoje, iškart nusprendė prisijungti prie joje esančios mokinių tarybos, o vėliau užsidegimas ir noras bendrauti su kitais žmonėmis jį paskatino prisijungti prie vis daugiau kitų savanoriškų organizacijų. Nors iš pradžių aplinkiniams tai galėjo pasirodyti nerimtai, savanorystė Juliui ne tik suteikė daug neįkainojamos patirties, tačiau atvedė iki veiklos, kuri leidžia užsidirbti ir pragyventi. „Pradėjau visokias veiklas organizacijose ir dabar išeina taip, kad aš iš viso to valgau duoną.“

Julius Janulevičius

Šiuo metu J. Janulevičius, kartu su organizacijos viceprezidentu, atstovauja Lietuvos jaunimą tarptautiniu mastu, įvairiuose tarptautiniuose projektuose. Siekiama, kad sprendimai ir idėjos, kurios yra išsakomos ir priimamos Lietuvoje, būtų priimtos visos Europos lygmeniu.

Nors J. Janulevičiaus pagrindinis darbas yra stengtis, kad Lietuvos jaunimo balsas skambėtų tarptautiniu lygmeniu, prie viso to prisideda ir veikla su savanoriais: „Mano darbas yra labai įvairiapusiškas: susideda iš tos tarptautinės dalies, bet nemažai tenka dirbti ir su savanoriais.“ Vienas iš smagiausių dalykų, kuriuos yra tekę atlikti su savanoriais, Juliui buvo vykdytas projektas su NATO. Jo metu Julius, kartu su NATO ambasadorių tinklu, organizavo pristatymus įvairiose mokyklose. Projekto metu komanda lankėsi ir pas pradinių klasių moksleivius. Vaikino teigimu, tokia veikla gali turėti teigiamą įtaką jaunimui pradėti domėtis tuo, kuo iki šiol niekada nesidomėjo ir įsitraukti į tokias bei panašias veiklas.

Julius Janulevičius

Tapti savanoriu ir prisijungti prie Juliaus komandos – misija įmanoma, tačiau pavyksta ne visiems

Šiuo metu savanorių atrankos yra uždarytos, tačiau jau kitąmet planuojama burti naują NATO ambasadorių komandą! Kadangi atrankose dalyvauja didelis skaičius jaunų žmonių, susidomėjusių šia savanoriška veikla, Julius įspėja, kad papulti į savanorių gretas nėra taip paprasta: „tik noriu perspėti, kad aplikacijų labai daug. Mes turėjome apie dvidešimt vietų, galų gale pasirinkome trisdešimt, nes tiesiog buvo labai geri aplikantai, o aplikacijų buvo virš šimto“.

Motyvacija – pagrindinis savanorių atrankos kriterijus

Norintiems pradėti savanorystę, J.Janulevičius siūlo nepamiršti ir apie kitus savanorių tinklus, į kuriuos registracija turėtų prasidėti jau rugpjūčio mėnesį! Prie savanorių tinklų siūloma prisijungti tiems, kurie domisi Europos jaunimo dialogu, tikslais arba nori pamatyti daugiau to, kas vyksta tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu. Tiesa, norint lengviau patekti į savanorių gretas, vertėtų atkreipti dėmesį į Juliaus išskirtus atrankos kriterijus: „Aš niekada neimu žmonių, turinčių daug pareigų, bet neturinčių motyvacijos. Man svarbiausia, kad žmogus norėtų tobulėti, išbandyti save ir kažką naujo atrasti“. Taip pat, anot Juliaus, svarbu suprasti, kaip veikia organizacija, nevyriausybinė veikla, tačiau visgi pats svarbiausias kriterijus, norint tapti savanoriu – motyvacija.

Julius Janulevičius

Jaunimui, vis dar ieškančiam savęs – vertingas patarimas

J. Janulevičiaus manymu, jaunimas susiskaldęs į dvi pozicijas. Viena dalis jaunų žmonių turi idėjų, ką norėtų veikti, tačiau dėl įvairių priežasčių nepabando. Kita dalis jaunimo visiškai nežino ką darys po mokyklos, neturi idėjų. Visiems Julius turi naudingų patarimų.

„Tiems, kurie turi bent jau idėjų, neturi galbūt plano, bet bent kažką įsivaizduoja, ką nori veikti, tai aš palinkėčiau tiesiog imti ir daryti, nes jeigu tu nepabandysi, 100 proc. suklysi ir tau nepasiseks. O jeigu tu pabandysi, bent kažkiek įdėsi pastangų, tai yra jau 50 proc. tikimybė, kad tau pavyks ir viskas bus gerai“, – teigia Julius.

Na o tiems, kurie nežino ką veikti, vaikinas siūlo daryti kuo daugiau įvairesnių dalykų. Tokiu būdu, net jei nepavyks atrasti savęs, tai bus puiki galimybė suprasti, kas visiškai nepatinka!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją