Festivalyje dalyvavo žymiausi Lietuvos atlikėjai, suskirstyti į pačius netikėčiausius duetus bei atliko visiems puikiais žinomus kūrinius. Ant didžiosios scenos, įrengtos Vingio parke, buvo galima išvysti Moniką Linkytę, Moniką Liu, Beną Aleksandravičių, Algirdą Kaušpėdą, Jessicą Shy ir kitus.

Žiūrovai mėgavosi išskirtiniais atlikėjų pasirodymais, kartu dainavo puikiai žinomas dainas, džiaugėsi laiku šeimos ar seniai matytų draugų rate. Festivalis Vingio parke tapo viena didele vilniečių bei miesto svečių susitikimo vieta, kūrė bendrystės jausmą. Vilnius dar kartą įrodė, kad šventes švęsti tikrai moka!

Po įspūdingų lietuvių atlikėjų pasirodymų vakarą vainikavo pasaulyje puikiai žinomų grupių „Clean Bandit“ ir „Bastille“ pasirodymai. Kartu su žymiais pasaulio atlikėjais žiūrovai pasitiko vidurnaktį ir kartu šoko net ir po jo.

Festivalis bei audringai atšvęstas 700 Vilniaus miesto jubiliejus kiekvieno dalyvavusio atmintyje įstrigs ilgam!

Vilniaus miesto istorija siekia X tūkstantmetį pr. m. e. – prie II šiluminės elektrinės Eiguliuose aptikta paleolitinė gyvenvietė. Pirmajame m. e. tūkstantmetyje tankiausiai gyventa prie Neries ir Vilnios santakos, Kairėnuose (IV–VI a.), Pūčkoriuose (I–XIV a.), Naujojoje Vilnioje (I tūkst. 2-oji pusė). 1920 m. spalio 9 d. Vilnių okupavo ir netrukus aneksavo Lenkija, Lietuvos sostinė faktiškai buvo perkelta į Kauną. Lietuva Vilnių atgavo 1939 metais.

Istorijos puslapių blaškomas Vilnius tapo Lietuvos ir tik dėl nepailstamos kovos už sostinę, pilietiškumą jam šiemet sukako 700 metai. Lietuvos sostinės istorija yra įrodymas, ką gali meilė tėvynei ir patriotiškumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją