„Vilnius Pride 2023“ organizatoriai teigia, kad LGBTQ+ žmonės turi išgyventi ne tik globalias ir lokalias krizes, bet ir diskriminaciją, teisinį neužtikrintumą bei jų tapatybių kvestionavimą.

„2023-ieji, o mes vis dar einam“– taip renginio aprašymo skiltyje socialiniame tinkle Facebook rašo jo organizatoriai. Anot jų, metai iš metų situacija Lietuvoje beveik nesikeičia, o bendruomenės balsai, kalbant apie jų pačių gyvenimus, – negirdimi. Todėl šių metų renginio pagrindinė žinutė yra: „Vis dar einam“.

Eitynės kelia keturis pagrindinius reikalavimus:

• Teisinės ir medicininės tranzicijos prieinamumas;
• Teisė į santuoką, partnerystę ir įvaikinimą;
• Turinį apie LGBTQ+ žmones cenzūruojančių nepilnamečių apsaugos įstatymo nuostatų panaikinimas;
• Pilnavertė apsauga nuo diskriminacijos.

Žmonės, norintys prisidėti ir palaikyti LGBTQ+ teises ir kultūrą, liepos 1 dieną kviečiami eiti ir protestuoti kartu. Nuo 12 valandos bendruomenė kviečia rinktis šalia Nacionalinės Mažvydo bibliotekos. 13 valandą eitynių dalyviai Gedimino prospektu pajudės link Katedros aikštes, kur vyks susirinkimas – jo metu bus kviečiami pasisakyti bendruomenės nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)