Festivalio metu netrūko kokybiškos muzikos, stebino įspūdingi sceniniai atlikėjų įvaizdžiai, netikėti duetai bei įspūdingas festivalio uždarymas su pasaulyje puikiai žinomomis britų muzikos grupėmis „Clean Bandit“ ir „Bastille“.

Užfiksuotas šio išskirtinio festivalio akimirkas galite matyti vaizdo įraše.

Vilniaus miesto istorija siekia X tūkstantmetį pr. m. e. – prie II šiluminės elektrinės Eiguliuose aptikta paleolitinė gyvenvietė. Pirmajame m. e. tūkstantmetyje tankiausiai gyventa prie Neries ir Vilnios santakos, Kairėnuose (IV–VI a.), Pūčkoriuose (I–XIV a.), Naujojoje Vilnioje (I tūkst. 2-oji pusė). 1920 m. spalio 9 d. Vilnių okupavo ir netrukus aneksavo Lenkija, Lietuvos sostinė faktiškai buvo perkelta į Kauną. Lietuva Vilnių atgavo 1939 metais.

Istorijos puslapių blaškomas Vilnius tapo Lietuvos ir dėl nepailstamos kovos už sostinę, pilietiškumą jam šiemet sukako 700 metai. Lietuvos sostinės istorija yra įrodymas, ką gali meilė tėvynei ir patriotiškumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją