Renginiu EYE (European Youth Event) siekiama suteikti galimybę jauniems žmonėms tapti aktyviais piliečiais ir daugiau sužinoti apie Europos Parlamento bei visos ES iniciatyvas ir veiklą. Tai taip pat yra puiki proga jaunimui atrasti draugų ir bendraminčių iš įvairių Europos kampelių.

Jaunimo aktualijas atliepianti programa

„EYE Vilnius“ programoje numatytos diskusijos apie svarbiausias ES veiklos sritis – saugumo iššūkius, tvarumo, kovos su klimato kaita ir žalumo klausimus, jaunimo įsitraukimą į politinį ir visuomeninį gyvenimą ir daugelį kitų. Diskusijose dalyvaus politikai, ekspertai, verslininkai, nevyriausybinių organizacijų atstovai, o jaunuoliai turės galimybę su jais pasidalinti savo vizijomis ir pasiūlymais. Jie taip pat galės dalyvauti įvairiose dirbtuvėse, mokymuose ir atrasti daugiau įkvepiančių veiklų „EYE Vilnius“ galimybių mugėje.

Anot organizatorių, pagrindinis „EYE Vilnius“ šūkis – „Vizijos neturi sienų“. Juo siekiama atkreipti dėmesį į jaunam žmogui egzistuojančias galimybes ir ES suteikiamą laisvę jomis pasinaudoti.

„Kadangi tokios svarbos jaunimo renginiai Lietuvoje nevyksta dažnai, į šią iniciatyvą siekiame įtraukti kuo daugiau nevyriausybinių organizacijų, institucijų, privataus sektoriaus atstovų. Džiaugiamės turimu Vilniaus savivaldybės bei Europos Parlamento biuro Lietuvoje palaikymu. Renginyje kursime erdvę laisvai diskutuoti, susipažinti su bendraminčiais ir spręsti, kokią ateities Europą nori matyti jaunas žmogus Lietuvoje“ ,– pranešime spaudai teigia „EYE Vilnius“ komunikacijos vadovė Vidmantė Krušinskaitė.

Vilnius – vienas iš keturių jaunuolius Europoje buriančių miestų

Centrinis Europos jaunimo renginys „EYE“ kas dvejus metus vyksta Europos Parlamente Strasbūre, o pastaraisiais metais, siekiant įtraukti daugiau Europos jaunimo, „EYE“ rengiami ir kituose Europos miestuose. 2022-aisias pirmą kartą regioniniai „EYE“ surengti Ispanijos Santandero ir Kroatijos Varaždino miestuose, o šiemet, be Vilniaus, šis renginys vyks Vokietijoje, Italijoje ir Slovėnijoje.

Europos Parlamento jaunimo informavimo skyriaus teigimu, viena iš šių metų „EYE“ renginio vietų – Vilnius– buvo pasirinktas dėl Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) bei Vilniaus jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritas Stalas“ (VJOSAS) pasiūlytos koncepcijos, programos, dėmesio tvarumo, įtraukimo, prieinamumo ir renginio poveikio aplinkai mažinimo klausimų.

„Labai džiaugiamės, kad Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) pateikė paraišką ir gavo teisę organizuoti „EYE“ Vilniuje šį pavasarį. 2024-ieji – rinkimų metai, tad tai bus puiki galimybė jauniems žmonėms daugiau sužinoti apie birželio 9 d. vyksiančius Europos Parlamento rinkimus. Kai kuriems dalyviams, gimusiems jau Lietuvai tapus ES nare, tai bus pirma tokia galimybė balsuoti“,– džiaugiasi Europos Parlamento biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė.

Nemokama ir atvira registracija į renginį jau prasidėjusi oficialioje „EYE Vilnius“ svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją