Ministerijos pranešime rašoma, kad Lietuvos pramonės įmonėms atsiveria galimybė perdirbant atliekas kurti inovatyvius, aplinkai palankius ir tvarius produktus bei technologijas. Tam Ekonomikos ir inovacijų ministerija suplanavusi paskirstyti. Ministerija įgyvendina priemonę „Žaliasis eksperimentas“, kurios galimi pareiškėjai – labai mažos, mažos ir vidutinės pramonės įmonės (MVĮ). Galimi projekto partneriai – MVĮ, mokslo ir studijų institucijos ir didelės įmonės.

Šios priemonės lėšomis bus kuriamos inovatyvios, aplinkai palankios ir tvarių produktų gamybą skatinančios technologijos, susijusios su perdirbtų atliekų panaudojimu statybos ir žemės ūkio produktų, pakuočių, įvairios paskirties dangos, reikalingos keliams tiesti, taip pat plataus vartojimo gaminių ir kitose srityse.

Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma yra 500 tūkst. eurų.

Projektų įgyvendinimo planus VšĮ Inovacijų agentūrai galima teikti iki 2024 m. sausio 31 d.

Išsamios kvietimo sąlygos paskelbtos Europos Sąjungos investicijų tinklalapyje.

Pranešime teigiama, kad Lietuvos ekonomikai stiprinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos paskelbs finansuojamų veiklų kvietimų, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų. Apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Priemonė „Žaliasis eksperimentas“ finansuojama 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją