„Jeigu nuoširdžiai, tai man nerūpi visiškai, ką ten tie influenceriai daro ir kelia.“ – pasakoja B.Lastauskas. Kaip teigia pašnekovas, nuomonės formuotojų pasisakymuose jis atranda galimybę sukurti turinį ir ištransliuoti visuomenės reakciją.

„Kodėl jūs galvojat, kad aš nemėgstu tų žmonių, arba, kad man jie nepatinka?“ – klausia žinomas tinklaraštininkas. Kaip teigia jis, jei su nuomonės formuotojais susipažintų, būtų su jais mandagus, jie jam būtų įdomūs: „Jie vistiek yra žmonės, kurie daro, kurie yra matomi, kurie patinka žmonėms – man jie įdomūs“.

Benas Lastauskas

B.Lastauskas teigia, kad jokio pykčio prieš turinio kūrėjus socialiniuose tinkluose nelaikantis bei nesistengia būti arogantiškas.

„Garantuoju, kad mano, net gal ir šito interviu, pasakyta nesąmonė, bus padaryta lygiai taip pat, kaip aš padarau“,– sako tinklaraštininkas. Jo nuomone, kiekvienas, kuriantis turinį internete, turi suprasti, kad kažkas visada gali tai panaudoti ir perkurti savaip.

„Mes pasiimame tą dopaminą ir laimę, kai mums žmonės rodo internetinį dėmesį. Mes tuo mėgaujamės, kai įkeliam post ar story, kuris patinka žmonėms ir visi į jį reaguoja, tai mes turime suvokti, kad yra ir ta kita pusė“ ,– sako laidos pašnekovas. Kartais kiekvienas gali pasakyti nesąmonę, iš kurios kažkas pasišaipys, pasipiktins tuo, ką pasakei, bet kaip sako B.Lastauskas: tai yra neišvengiama.

Socialiniai tinklai

Visgi vyras pripažįsta, kad kelis kartus yra tekę ištrinti sukurtas parodijas.

„Aš visada sakau: jei tavo profilis viešas, jūs neturit manęs teisės prašyti kažko ištrinti, nes jūs viešai pateikiate duomenis“ ,– pasakoja tinklaraštininkas. Norint, kad kuriamas turinys nebūtų panaudojamas kitais tikslais, būtina socialiniuose tinkluose naudoti privataus profilio funkciją.

Žinomas tinklaraštininkas išsako svarbią mintį apie šių laikų aktualijas. Jis mano, kad kuriant turinį reikia nebijoti kažką pasakyti ne taip ir po to iš to smagiai pasijuokti. Dabar dauguma jaučia džiaugsmą ir pasitenkinimą, gaudami dėmesio internete, kai įkelia nuotraukas ar kitą turinį. Todėl reikia suvokti, kad yra ir neigiama socialinių tinklų pusė, kai kažkas nutinka ne taip. Visgi norint, kad turinys nebūtų viešinamas kitais tikslais, perkuriamas, daromos parodijos, tereikia naudoti privataus profilio funkciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją