Paauglystėje prasidėję santykiai daug ko išmoko



Vilnietė Modesta (vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas) save laiko tikru šeimos žmogumi, o tą puikiai atspindi ir merginos jau ne vienerius metus puoselėjama draugystė su mylimu žmogumi.

„Kai pradėjome megzti santykius su mano antrąja puse, buvau labai jauna – man buvo 15-ka. Tai buvo pirmoji mano draugystė, todėl tuo metu viskas atrodė labai nauja – nežinai, kaip viskas turi būti, nežinai, kaip turėtų atrodyti normalūs, geri santykiai, bet viskas buvo labai įdomu, dar nepatirta, norėjau su tuo žmogumi praleisti kaip įmanoma daugiau laiko“, – prisiminimais dalijosi jaunuolė.

Modestos ir jos pirmojo vaikino santykiai – tęsiasi iki šiol. Šiandien pora skaičiuoja jau šeštus metus kartu, o anksčiau kilusius iššūkius dabar prisimena su šypsena. Kaip teigė pati mergina, daugybė metų kartu – privertė daug ko išmokti.

„Kalbant apie visokius ginčus ir pykčius, anksčiau jų būdavo tikrai daugiau. Viskas buvo nauja, nežinojai, kaip viskas turi būti, kaip į ką turi reaguoti, o dabar, kadangi susigyvenau su žmogumi, tą žmogų pažįstu ir žinau, kaip jis reaguotų į tam tikrą situaciją – tai padeda išvengti tam tikrų pykčių, o jei tie pykčiai ir būna – jau žinai, kaip su jais susitvarkyti“, – teigė Modesta.

Mergina atvira – ilgų ir tvirtų santykių iš paauglystėje užsimezgusios draugystės tada ji tikrai nesitikėjo.

„Eidama į santykius, nesitikėjau, kad čia bus mano žmogus, su kuriuo taip ilgai draugausiu, susituoksiu, turėsiu vaikų ir taip toliau. Kadangi taip negalvojau, gal dėl to nebuvo jokios baimės. Tiesiog nesupratau, kas yra tas santykis ir, kur jis veda“, – teigė jaunuolė.

Išmoktos pamokos padės ateityje


Nors, kaip teigė pati Modesta, pirmieji santykių metai jaunai porai pametėjo nelengvų iššūkių, dėl kurių jiedu buvo nusprendę padaryti net ir pertrauką draugystėje, tokios patirtys – daug ko išmokė tiek pačią merginą, tiek jos antrą pusę.

„Dabar išmokome kalbėtis, spręsti tam tikrus iškilusius sunkumus be didžiulių pykčių. Be to, svarbus ir paties žmogaus suvokimas, mano suvokimas, kad nuomonės tam tikrais aspektais gali išsiskirti. Vis dėlto, kiekvienas žmogus turi savo požiūrį ir gali skirtingai žiūrėti į tam tikras situacijas. Tai suvokus, man pačiai pasidarė daug lengviau spręsti kylančias problemas“, – teigė mergina.

Ji pripažino, kad tam tikrų dalykų ji mokosi ir iš aplinkoje matomų pavyzdžių.

„Neturiu kažkokio santykių pavyzdžio, bet vienas dalykas man tikrai daro įtaką – mano tėvų santykių matymas. Esant kažkokiam ginčui, dažniausiai yra taip, kad mano tėtis turi nusileisti mano mamai. Kuo toliau, tuo labiau pastebiu tai ir savo santykiuose – aš nenusileidžiu. Jeigu galvoju taip, jeigu noriu taip – taip ir turi būti. Esu pastebėjusi, kad mano antra pusė jau irgi supranta, iš kur visa tai ateina“, – šypsodamasi dalijosi Modesta.

Ne visos istorijos primena matytus filmus


Savo patirtimi meilės reikaluose pasidalijo ir jaunuolė Samanta (vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas). Mergina atviravo, kad neseniai nutrūkusi draugystė su partneriu – tam tikra prasme, paveikė jos požiūrį į santykius, tačiau dėl to blogai ji teigė nesijaučianti.

„Dabar noriu skirti laiko sau. Be to, tiesiog neatrandu sau tinkamo žmogaus, bet tai man nesukelia kažkokio liūdesio. Žinau, kad kažkada tas žmogus ateis į mano gyvenimą“, – kalbėjo Samanta.

Ji pripažino, kad ši skaudi patirtis ją ne kartą privertė pagalvoti ir apie absoliučią baimę įsipareigojimams, kas, kaip pastebima, yra dažna šios kartos problema.

„Tikrai esu apie tai pagalvojusi, bet ne dėl to, kad nenorėčiau turėti santykių, o labiau dėl baimės iššvaistyti savo laiką su netinkamu žmogumi. Aišku, niekada nenuspėsiu, koks tas žmogus bus ateityje ar kai prasidės tas vadinamasis buitinis gyvenimas, bet tiesiog yra baimė, kad tie tobuli santykiai pasisuks netinkama linkme ar prasidės kokie nesutarimai, kuriems nebus įmanoma rasti sprendimo“, – pripažino jauna mergina.

Įsivaizduoja, kokį žmogų tikisi ateityje matyti šalia savęs


Samanta pripažino retkarčiais sulaukianti įvairių klausimų iš vyresnių artimųjų, kurie šalia jos tikisi išvysti žmogų, kuris ją lydės visą likusį gyvenimą, tačiau, kaip teigė pati mergina, tokios kalbos ar klausimai – jos nei kiek neerzina ir nežeidžia.

„Dabar esu tokiame gyvenimo etape, kurį einu viena ir dėl to net džiaugiuosi. Aš esu tikrai laiminga ir būdama viena, o kažkada sutiksiu žmogų, su kuriuo pasidalinsiu ta savo sukaupta laime“, – optimizmo nestokojo ji.

Asociatyvioji nuotr.

Tiesa, apie tai, kokį žmogų šalia savęs norėtų matyti ateityje – Samanta teigė susimąstanti.

„Įsivaizduoju, kokių maždaug savybių norėčiau, kad mano partneris turėtų, bet tikrai nesu nusistačiusi, kad žmogus turėtų būti toks ir ne kitoks. Tikriausiai, kaip ir visi noriu turėti gerią žmogų šalia ir, kad turėtume bendrų interesų, bet man atrodo sunku apibūdinti tuos tobulus santykius, nes kartais atrodo, kad jie net neegzistuoja. Juk visi susiduria su mažesniais ar didesniais sunkumais“, – dalijosi Samanta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją