Pirmiausia po pušelėmis pasislėpęs gyvūnas nedrąsiai dairėsi aplink, tačiau vėliau įsidrąsino ir ėmė vaikščioti tarp medžių, ieškoti maisto. Iš pradžių uostinėjo aplink esančias žoles, o paskui ėmė kramsnoti ant žemės rastus ir jam „patikusius“ užkandžius.

Ežys

Kiek pasisotinęs, ežiukas ėmė ieškoti, ką dar galėtų suvalgyti, tačiau nieko neradęs, nužingsniavo toliau. Atsargiai, apsidairęs, sumanė pereiti kelią. Tiesa, iki galo neįvertino savo saugumo ir teko užstoti kelią lėtai atvažiuojančiam automobiliui, kad gyvūno kelionė būtų sėkminga.

Ežys

Perėjęs kelią, mažasis gyvūnėlis dingo pievoje. Kaip jam sekėsi, galite pamatyti vaizdo medžiagoje:


Kur kreiptis radus sužeistą ar pasiklydusį gyvūną?

LR aplinkos ministerija įspėja, kad apie sužalotus, į gyvenvietes ar miestus užklydusius laukinius gyvūnus galima pranešti Gyvūnų globėjų asociacijai, medžioklės plotų naudotojams, skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui telefonu (8 5) 273 2995.

Europos aplinkos politika

ES piliečiai gali džiaugtis vienais iš aukščiausių aplinkos apsaugos standartų pasaulyje. ES ir valstybių narių vyriausybės nustatė aiškius tikslus, į kuriuos orientuota Europos aplinkos politika iki 2020 m., ir numatė vėlesnių veiksmų viziją, kas turėtų būti pasiekta iki 2050 m., remiant specialias mokslinių tyrimų programas, rengiant teisės aktus ir teikiant finansavimą:

  • apsaugoti, išlaikyti ir puoselėti ES gamtinį kapitalą,
  • pasiekti, kad ES ekonomika taptų ekologiška ir konkurencinga efektyvaus išteklių naudojimo ir mažo anglies dioksido kiekio technologijų ekonomika,
  • apsaugoti ES piliečius nuo neigiamo su aplinka susijusio poveikio ir rizikos sveikatai bei gerovei.


Saugokime mus supančią gamtą

Saugokime mus supančią aplinką ir netrukdykime laukinės gamtos gyventojams. Pastebėjus nepavojingus gyvūnus, įvertinkite jų būklę, jei reikia kreipkitės pagalbos, o norėdami stebėti jų natūralų gyvenimą, stenkitės laikytis atstumo ir nedrumsti jų ramybės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją