2021 metais Ramūnas Rudokas per pėsčiųjų perėją nepraleido ir sunkiai sužeidė pėsčiąją. Moteriai lūžo kaulai, o vyras atsidūrė teisme. Jo baudžiamoji byla nutraukta, vyras vienerių metų laikotarpiui buvo perduotas sutuoktinei, tačiau turėjo sumokėti 1 tūkst. eurų į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą. Prisimindamas šį įvykį vyras nori atkreipti ir kitų vairuotojų dėmesį:

„Tai buvo pamoka, ačiū Dievui, kad ta pamoka taip baigėsi visoms pusėms, be jokių tragiškų įvykių. Pamoka, kad mes, lietuviai, kaip sakė vienas garsus šių dienų lenktynininkas, vairuojame per daug atsipalaidavę. Pagaunu, kad aš vairuoju per daug atsipalaidavęs. Negali žinoti, kas atsitiks kitą sekundę. Taip ir atsitinka.“

Jis atvirai pasidalijo, kokią klaidą padarė ir kodėl į tai svarbu atkreipti dėmesį kiekvienam:

„Prieš darydamas posūkį pažiūrėjau į perėją – ten nieko nebuvo. Man užteko akimirką nukreipti dėmesį nuo perėjos ir pažiūrėti, kiek mašinų atvažiuoja, dar spėjau pamatyti, kad už manęs jau darosi kamštis. Ėmiau sukti, tuo tarpu moteris išėjo truputį skersai į perėją. Bet aš vistiek turėjau viską įvertinti. Tai gali atsitikti bet kam ir manymas, kad „man taip tikrai nebus“, yra klaidingas“, – teigė laidos pašnekovas.

Vairuodami visada prisiimame atsakomybę ne tik už save. Kiekvienais metais pateikiama eismo įvykių statistika šokiruoja, o kad galėtume viso to išvengti, kiekvienas vairuotojas privalo vairuoti atsakingai, įvertinti, ar tikrai verta rizikuoti kelyje, laikytis saugaus greičio. Būkime saugūs kelyje!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją