„Nerimas ir įtampa labai eina išvien su mūsų lūkesčiais, kuriuos mes turime. Jeigu aš tikiuosi, kad aš viską čia darysiu, 16 valandų per dieną dirbsiu ir mano kasdienybė, emocinė būsena nepasikeis, tai gali būti labai naivu“, – teigia „Jaunimo linijos“ Kauno padalinio vadovas.

Pagerinti savo emocinę būseną ir ją suvaldyti gali padėti ieškojimas, ką savo kasdienybėje galiu kontroliuoti – galbūt daug dirbu, bet galiu nubrėžti griežtesnes ribas ir taip pat skirti laiko savo artimiesiems. Svarbu paskirti konkretų laiką arba nuspręsti, kiek jo per savaitę galiu skirti ir to labai griežtai ir sąžiningai laikytis. Taip pat reikėtų nepamiršti laikytis balanso savo kasdienybėje.

„Jeigu mes darome vieną dalyką visą laiką, tai mes nuo jo pavargsime, perdegsime ir bus mums sunku bet kokiu atveju. Begalė psichologinių tyrimų yra įrodę, kad jeigu mes gyvenime turime įvairovės, net ir visai minimaliai, net ir kiekvieną dieną darant kažką kardinaliai skirtingo nuo savo tiesioginio darbo, 10 ar 15 minučių, mūsų emocinė gerovė visiškai keičiasi, mūsų kūryba gerokai plečiasi“, – priduria pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją