„Stigma į pagalbos ieškojimą – mažėja, tačiau dabar atsiranda kitos bėdos, tokios kaip pagalbos trūkumas“, - laidoje „ARTimai“ kalbėjo festivalio organizatorė.

Karolinos Zakarauskaitės teigimu, daugiausiai stereotipų, susijusių su psichikos sveikatos sutrikimais vis dar sutinkama mokyklose ir bendruomenėse.

„Žmonės galvoja, kad psichikos sveikatos sutrikimų, sunkumų, ar negalių turintys asmenys turėtų mokytis atskirai“, - problemą išskyrė festivalio organizatorė.

„Ką dar mes matome, tai žmonės nenori gyventi kaiminystėje su psichikos sveikatos sunkumų ar negalių turinčiais asmenimis. Tai vis dar labai gajus stereotipas, labai didelė stigma“, - kalbėjo pašnekovė.

Festivalis „Ryšiai“, kurio vienas iš tikslų yra prisidėti prie psichikos sveikatos sutrikimų stigmų mažinimo, Vilniuje vyks rugsėjo 14 – spalio 10 dienomis. Renginys bus erdvė kartu mąstyti apie skirtingas rūpesčio praktikas ir įsitraukti į dialogą apie psichologiškai sudėtingus išgyvenimus, taip siekiant ugdyti supratimą ir empatiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją