Kas daro tokią stiprią įtaką dabartinių jaunų žmonių lėto brendimo procese ir kodėl šios kartos paauglystės laikotarpis – daug ilgesnis nei prieš tai buvusių kartų?

„Vėlgi kodėl? Kaip sakiau: socialiniai tinklai, atotrūkis, nes žmogui, tam, kad jis taptų brandžiu suaugusiu ir jam pilnai smegenys susiformuotų, reikia gyvo socialinio ryšio“, – aiškina psichologė.

Socialiniai tinklai leidžia visada būti komforto zonoje, tačiau tam, kad žmogus taptų brandžiu suaugusiu, reikalingas bendravimas, potyriai, nesėkmės, pakilimai.

Lytinę brandą Z karta pradeda vėliau

„Mokslininkai net atrado, kad nuoširdžiai jie pradeda netgi savo lytinę brandą vėliau, nes viskas yra saugu internete ir man nereikia patirti“, – teigia G. Buinickaitė.

Šeimas pradės kurti 30-ties

Dėl ilgo brendimo laikotarpio, Z kartos atstovai (žmonės, gimę 1997-2012 metais) šeimas pradės kurti sulaukę 30 metų ar netgi dar vėliau.

Visgi mokslininkai mano, kad perdėtą jautrumą, nesavarankiškumą jaunosios kartos atostovai „išaugs“, nes amžinai pasislėpti už kompiuterio ekrano nepavyks, teks pradėti gyventi realiame pasaulyje ir susidurti su gyvenimiškais iššūkiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją