Kada atėjo suvokimas, kad būtent ši sritis bus gyvenimo objektas?

Paklaustas apie tai, kada suprato, jog turizmas yra jo sritis, R. Širvinskas nedaugžodžiavo: „Tada, kai supratau, kad tai yra smagu“. Tačiau dar mokydamasis mokykloje pašnekovas toli gražu nepriminė būsimos įmonės vadovo. „Aš buvau labai užsidaręs mokykloje, tikrai buvau labai ramus ir niekada nenorėdavau kažkaip išsiskirti, būti aukščiau kitų“, – prisimena R.Širvinskas. Anot jo, vėliau viskas ėmė keistis, studijos vyrą „išlaisvino“.

Niekada negalvojęs apie dideles atsakomybes, svajojęs dirbti įprastą samdomą darbą, R. Makalius netikėtai viską apvertė aukštyn kojomis.

Aistra kelionėms bei turizmui atsirado dar būnant nepilnamečiu vaikinu: „Maždaug 16 metų pradėjau rašyti savo kelionių tinklaraštį, sulaukęs pilnametystės jau turėjau ir savo atskirą puslapį“.

Rimvydas Širvinskas-Makalius

Kaip nepilnamečio kurtas tinklaraštis sulaukė tokios didelės sėkmės?

„Aš manau, kad atsidūriau tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Pasakojau apie tai, kas man tuo metu buvo svarbu – pigias keliones“, – pasakoja „Makaliaus“ įkūrėjas. Tuo metu negalintis sau leisti brangių kelionių, jis ieškodavo alternatyvų, kaip keliauti pigiau.

„Aš visus metus taupydavau pinigus vienai kelionei, į kurią galėdavau kelioms dienoms išvykti vasarą“, – prisiminimais dalijasi pigių kelionių ekspertas. Sukaupus didelį bagažą žinių, vyras norėjo naudingais patarimais pasidalinti ir su kitais. Ši sukaupta patirtis tapo labai įdomi žmonėms, jie imdavo klausinėti patarimų. Tuomet R. Širvinskas ir suprato, kad reiktų sukurti internetinę svetainę, pavadinimu „Makalius“. Nors iš pradžių tai buvo ne pelno siekiantis tinklaraštis, kuriame vyras dalindavosi naudinga informacija, dabar „Makalius“ yra vienas sėkmingiausių kelionių organizatorių Lietuvoje.

Rimvydas Širvinskas-Makalius Maldyvuose.

Tinklaraštis apie taupumą kelionėse

Savo tinklaraštyje R. Širvinskas kiekvieną rytą pateikdavo svarbią informaciją, susijusią su taupiu keliavimu: „Pateikdavau jiems viską ant lėkštutės, kad jie ryte atėję į darbą, gerdami kavą ir skaitydami mano „Makaliaus“ puslapį rastų viską: kaip nusipirkti skrydžio bilietą, kaip išvengti papildomų mokesčių, kaip išmokti keliauti su rankiniu bagažu – viską apie taupumą kelionėse“, – pasakoja įmonės vadovas. Tuo metu, kai keliautojas ėmė dalintis patarimais, jam tebuvo 16 metų.

Nors būdamas nepilnametis, R. Širvinskas negalėjo sau leisti daug keliauti, jis daug vertingos informacijos semdavosi iš kitų keliautojų.

Rimvydo Širvinsko-Makaliaus kelionės akimirkos Kenijoje

Didelis šuolis įvyko tuomet, kai žmonės sužinojo tikrąjį vyro amžių

„Didelis šuolis man į viršų buvo tuomet, kai žmonės sužinojo, kad aš esu dar nepilnametis, o jau dalinu patarimus“, – pasakoja R. Širvinskas. Jo nuomone, jaunas amžius jam labai pasitarnavo siekiant karjeros aukštumų.

Nuo šios akimirkos žmonės ėmė ne tik klausti patarimų, bet ir prašydavo suplanuoti jiems kelionę už tam tikrą mokestį. „Aš sakydavau, kad aš iš jūsų negaliu jokių pinigų paimti, nes aš nevykdau jokios veiklos, jokio verslo“, – apie karjeros pradžią atvirauja pašnekovas.

Žmonės ėmė skatinti vyrą pradėti kurti verslą ir vykdyti su kelionių organizavimu susijusią veiklą. Tuomet būsimas įmonės vadovas, dar tik būdamas pirmuose studijų kursuose, ėmė domėtis buhalterija, ėjo į Valstybinę mokesčių inspekciją, klausdamas, kaip pradėti individualią veiklą.

„Paskui supratau, kaip man yra smagu būti atsakingam pačiam už savo darbus, savo klaidas, kad man niekas kitas nevadovauja ir būtent taip atsirado „Makalius“, – istoriją užbaigia jis.

Rimvydo Širvinsko-Makaliaus kelionės akimirkos Kenijoje

Nepilnamečio aistra kelionėms virto milijoniniu verslu

R. Širvinsko istorija įkvepia nepasiduoti ir siekti savo svajonių. Net ir neturėdamas daug lėšų kelionėms, jis ėmė kurti tinklaraštį, kuriame dalijosi vertingais patarimais iš trumpų savo kelionių, sėmėsi patirties iš kitų keliautojų. Pamažu didelis noras keliauti, dalintis naudinga informacija su kitais virto į verslą, kuris dabar puikiai žinomas bene kiekvienam. Nors pradžia lengva nebuvo, vaikinas ėmė ir darė viską vedamas savo širdies ir taip jam pavyko pasiekti puikių rezultatų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)