„Aš jau seniai žinojau, kad aš turiu autizmą“, – teigė buvusi atlikėjo Egidijaus Dragūno mylimoji.

Eleonora Sebrova

Kaip anksčiau buvo rašoma portale Delfi, šis neurologinis raidos sutrikimas daro įtaką kalbos, bendravimo, socialinių įgūdžių ir elgsenos vystymuisi. Pasak Eleonoros, būtent jos bendravimo įgūdžiai ir yra tai, kas aplinkiniams išduoda apie turimą diagnozę.

„Dabar man žmonės sako: tu anksčiau buvai tokia santūri, niekada nekalbėdavai. Tikrai – aš su Egidijumi sėdėdavau ir klausydavausi, bet tai buvo ne tai, kad pasyvus sėdėjimas. Aš rinkau informaciją, rinkau žinias“, – pasakojo ji.

Egidijus Dragūnas ir Eleonora Sebrova

Kaip yra žinoma, autizmo sutrikimo formos yra skirtingos. Tą pastebėjo ir pati E. Sebrova, pradžioje negalėjusi patikėti, jog jai nustatytas būtent šis sutrikimas.

„Autizmas yra toks, kad arba tu gali labai stipriai kristi į depresiją, kurią aš irgi turėjau, arba tu gali skristi. Aš labai ilgai domėjausi. Aš dar santykių su Egidijumi metu ėjau pas Olegą Lapiną ir jis tada jau man tą sakė, o aš galvojau, kad negali būti“, – atviravo moteris.

Nors autizmas nėra liga, kurią galima išgydyti, šiuo sutrikimu sergantys žmonės išmoksta prisitaikyti prie aplinkos bei susitaikyti su savo kitoniškumu. Tuo pačiu atsakyti turėtų ir tie, kuriems asmeniškai netenka susidurti su autizmo pasekmėmis, taip prisidedant prie sergančiųjų visavertiško ir laimingo gyvenimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją