Atsakydamas grupei kardinolų, kurie paprašė jo paaiškinti šį klausimą, jis sakė, kad bet koks prašymas palaiminti turėtų būti nagrinėjamas su „pastoracine meile“.

„Negalime būti teisėjai, kurie tik neigia, atmeta ir išskiria“, – sakė jis.

Tačiau jis pridūrė, kad Bažnyčia vis dar laiko tos pačios lyties asmenų santykius „objektyviai nuodėmingais“ ir nepripažįsta tos pačios lyties asmenų santuokų.

Katalikų Bažnyčioje palaiminimas – tai malda arba prašymas, kurį paprastai sako dvasininkas, prašydamas, kad Dievas palankiai žiūrėtų į laiminamą asmenį ar žmones. Kelių šalių, įskaitant Belgiją ir Vokietiją, vyskupai pradėjo leisti kunigams laiminti tos pačios lyties asmenų poras, tačiau Bažnyčios vadovybės pozicija liko neaiški.

Nors tai atrodo reikšmingas tono pokytis, reikia prisiminti, kad dar 2021 m. pavasarį tas pats popiežius patvirtino Vatikano doktrinos tarnybos dekretą, draudžiantį kunigams laiminti tos pačios lyties asmenų sąjungas.

Tuomet buvo pabrėžta, kad tokios partnerystės yra nuodėmingos ir kaip tokios negali būti laiminamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)