Pontifikas sakė, jog Bažnyčia yra atvira „visiems, visiems, visiems“.

„Kiekvienas žmogus savaip atranda Dievą Bažnyčioje. Bažnyčia yra atvira visiems, tačiau jos gyvenimą reglamentuoja įstatymai“, – sakė Popiežius.
Pontifikas taip pat pažymėjo, kad Bažnyčios kunigai su motinos kantrybe ir meile turi būti šalia visų žmonių, net ir tų, kurie nesilaiko taisyklių, rašo portalas „My Impact“.

Bažnyčia neleidžia tos pačios lyties asmenų santuokų ir tokių porų neskelbia. Tačiau popiežius Pranciškus remia civilinius įstatymus, kuriais tos pačios lyties poroms suteikiamos teisės tokiose srityse kaip pensijos, sveikatos draudimas ir paveldėjimo teisės.

Pasak Bažnyčios, potraukis tos pačios lyties žmonėms nėra nuodėmė, tačiau homoseksualūs veiksmai yra nuodėmė.

Nuo pat savo pontifikato pradžios popiežius Pranciškus stengėsi padaryti Bažnyčią draugiškesnę ir mažiau smerkiančią instituciją, taip pat ir LGBT bendruomenės narius, nekeisdamas mokymo, skatinančio potraukį tai pačiai lyčiai patiriančius asmenis laikytis skaistumo įstatymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją