Nepaisant to, kad ketvirtadalis jaunų europiečių įsidarbina studijuodami, ši statistika slepia didelius nacionalinius skirtumus. Nacionaliniu lygmeniu daugiausia formaliojo švietimo metu dirbančių jaunuolių buvo Nyderlanduose (73 proc.), Danijoje (52 proc.) ir Vokietijoje (45 proc.). Tuo tarpu Rumunijoje (2 proc.), Slovakijoje (5 proc.) ir Vengrijoje (6 proc.) tokių asmenų dalis buvo mažiausia.

Eurostat grafikas

Jau rašėme, kad darbas studijų metu jaunam žmogui kelia daug fizinių ir psichologinių iššūkių, neišlaikant poilsio-darbo rėžimo nuolatinis nuovargis gali jauną žmogų nuvesti iki pervargimo, „perdegimo“. Todėl tais atvejais, kai bei valstybė, nei tėvai negali visiškai išlaikyti jauno studento, jis turi dirbti pats, reikia nepamiršti bent jau jį suprasti, palaikyti, padėti. Tai turėtų daryti jo artimiausi žmonės. O pats dirbantis studentas turi skirti laiko kokybiškam poilsiui.

Eurostat grafikas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją