Paradviratininkė Marie Patouillet teigia, kad svarbiausia varžovė ji yra sau pati.

„Kai važiuoju, svarbiausia laikas, taigi varžausi tik su savimi. Tai nėra tas pats kaip dviračių plento lenktynės, kai reikia būti greitesnei už kitus. Mano atveju svarbiausias laikas, o tada jau galima žiūrėti, kaip atrodau kitų sportininkių kontekste. Mano pirmoji varžovė esu aš pati“.

Sportas puiki platforma M. Patouillet, kuri yra ir netradicinės orientacijos žmonių teisių aktyvistė, didinti visuomenės sąmoningumą diskriminacijos – ar dėl lyties, ar dėl seksualinės orientacijos, ar dėl negalios – problemoms.

„Noriu skleisti žinią, kad sportas yra absoliučiai visiems. Visi gali svajoti apie profesionalų sportą. Dar noriu parodyti, kad galime keisti situaciją, nereikia kalėti įsitikinime, kad „visada taip buvo, todėl taip ir liks“. Mes galime išspręsti seksizmo problemą, mizoginijos, galime visiems užtikrinti lygias teises, galime viską pakeisti. Tai žinutė, kurią siunčiu visam pasauliui“, – teigia ji.

Karjerą medicinoje vardan sporto pristabdžiusi M. Patouillet labai atsargiai renkasi rėmėjus – nori bendradarbiauti tik su panašiai mąstančiais ir tas pačias vertybes puoselėjančiais.

„Dar 2021 metų paraolimpinėse žaidynėse buvo kalbama apie „mergaičių“ sportą – tai reiškia, kad pačiuose aukščiausiuose sporto pasaulio sluoksniuose vis dar labai gaji mizoginija. Turime nepamiršti, kad tiek vyrų, tiek moterų tikslas yra kuo geresnis rezultatas. Tik kaip moteris gali parodyti geriausią rezultatą, jeigu jaučiasi diskriminuojama? Man tai neatrodo normalu. Norėčiau, kad tiek vyrai, tiek moterys Paryžiuje būtų vienodai psichologiškai stiprūs parodyti, ką gali geriausio“, – sako sportininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją