„Jeigu tokie dalykai vyktų Lietuvoje – visiems kiltų panika“, – apie sparčiausiai tirpstančią vietą pasaulyje žurnalistui sakė vienas iš ekspedicijos mokslininkų.

Visą laidą „Orijaus kelionės“ apie ekspediciją Arktyje, kurioje pamatysite ir nenugičijamus klimato kaitos įrodymus galite rasti čia.

Norint sustabdyti klimato atšilimą, reikia imtis veiksmų. Todėl ES ir visos jos valstybės narės pasirašė ir ratifikavo Paryžiaus susitarimą ir yra tvirtai įsipareigojusios jį įgyvendinti. Laikydamosi šio įsipareigojimo, ES šalys yra susitarusios padaryti taip, kad iki 2050 m. ES taptų pirmąja neutralaus poveikio klimatui ekonomika ir visuomene.

Kaip reikalaujama pagal susitarimą, iki 2030 m. ES išmetamųjų teršalų kiekis turi būti sumažintas bent 55 proc., palyginti su 1990 m. lygiais.

Kovojant su klimato kaita ES yra lyderė. Vykdydama ryžtingą politiką ir veiksmus ES yra pasaulinių standartų kūrėja ir klimato srities užmojų visame pasaulyje varomoji jėga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją