„Tas pilietiškumas Amerikoje, be abejo, kad egzistuoja, vien tik Amerika, kaip šalis, iš savęs labai smarkiai propaguoja tą pilietiškumą“, – pasakoja M. Navickas.

Tačiau, anot jo, kalbant apie pilietiškumo ugdymą mokyklose, Lietuvoje yra suformuotas labai aiškus pagrindas, per kurį yra mokoma pilietiškumo. Amerikoje pilietiškumas yra stipri identiteto ir istorijos dalis.

„Jie visą tą pagrindą stato ir ugdo, sakykime, ant individualios laisvės, konstitucijos. Nors mes kalbame apie tą patį dalyką, patriotiškumas, pilietiškumas, bet tai yra per du skirtingus tokius polius prieinama“, – teigia pašnekovas.

Nors meilę savo gimtinei vertinti yra sudėtinga bei palyginti, ar patriotizmo daugiau jaučia lietuviai, ar amerikiečiai, tačiau vienas dalykas M. Navickui įstrigo atmintyje.

„Dalykas, kuris man įstrigo labai, tai, kad tiek jie, tiek mes, tą patriotiškumą, pilietiškumą skirtingai išreiškiame, skirtingai rodome. Kaip pavyzdys, amerikiečiai iš savęs yra labiau ekspresyvūs žmonės, tai tas pasimato ir jų simbolikoje, tai yra kaip jie naudoja vėliavas, simbolius, kaip himną, kuris yra leidžiamas prieš kiekvienas krepšinio rungtynes tarp moksleivių“, – mintimis dalijasi vaikinas.

Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje, anot pašnekovo, tai nėra daroma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją