Ką iš tiesų reiškia „diva“?

Ieva Voveris mano, kad moteris privalo apginti savo tiesą, elgtis taip, kaip pasakė. Žodis „diva“ yra visai ne apie išvaizdą, išorinį grožį, bet atvirkščiai – svarbiausia moters jausmai viduje.

Diva gali būti visokia: ir su klykiančiais vaikais, ir su neplauta galva – ji visokia. Bet jei ji viduje yra diva, tai viskas“,– mintimis dalijasi JAV įsikūrusi nuomonės formuotoja. Anot jos, svarbiausia suprasti, kad gyvenime gali būti visaip, o dėl šios priežasties gyvenimas ir yra įdomus bei žavus. Nutikus kažkam labai gero gyvenime, reikia tuo džiaugtis ilgą laiką ir negalvoti, kad taip ir turėjo nutikti.

Ieva Voveris

Lietuvoje vyraujantys nusistatymai apie moters išvaizdą

Lietuvoje dažnai atkreipiamas didelis dėmesys į nepriekaištingą moterų išvaizdą, pašiepiamos moterys, kurios iš namų išeina be makiažo, per daug nekreipiant dėmesio į aprangą, šukuoseną. Neigiamos aplinkinių pastabos neretai sukelia nepasitikėjimą savimi, būtinybę visada atrodyti nepriekaištingai, įsiklausyti į kitų žmonių nuomonę ir elgtis būtent taip, kaip mano kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją