Savo puslapyje „Motyvuoti atletai“ žinomas vyras rašo, kad prieš 10 metų dirbo „nuo atlyginimo, iki atlyginimo“, buvo silpnas, prastos savijautos, neturėjo laisvės. Tuo metu vyras kas mėnesį gavo fiksuotą atlygį už mėnesio darbą.

„Gal nebuvo taip, kad aš visą laiką dirbau nuo atlyginimo iki atlyginimo, tiesiog aš neturėjau tos laisvės veikti daugiau, nei dirbti savo darbą“,– patikslina A. Lebedenko-Swan. Tuo metu vyras dirbo su laikrodžių pardavimu, kaip pats teigia, tuo metu jam sekėsi labai gerai.

Arturas Lebedenko-Swan

„Aš tiesiog dirbau tokį darbą, kad ateini į parduotuvę, sėdi parduotuvėje. Ir tada paraleliai aš pradėjau daryti „Motyvuotus“, – pasakoja vyras. Kai iš savo mėgstamos veiklos pradėjo uždirbinėti pakankamai nemažai pinigų, A. Lebedenko-Swan „Motyvuotų atletų“ projektu labai tikėjo. Nors dirbdamas su laikrodžių pardavimu atletas taip pat uždirbdavo pakankamai, tačiau ši veikla turėjo kiek kitokius tikslus.

„Aš labai norėjau savo daryti. Aš norėjau žmonėm padėti. Man visą laiką tai buvo apie tai“, – atvirauja žinomas vyras. Kaip teigia jis, jei tektų pasirinkti, ar būti labiau mėgstamu, ar gerbiamu, jis tikrai pasirinktų antrąjį variantą. „Norėčiau būti prisimintas kaip tas, kuris pradėjo kažkam“, – teigia jis.

Arturas Lebedenko-Swan

Pagrindinės taisyklės, norint iš esmės pakeisti savo gyvenimą

Pirmas patarimas, kurį išskyrė A.Lebedenko-Swan, yra atrasti mėgstamą veiklą: „visų pirma, turbūt, daryti kažkokią veiklą, pradžioje ne dėl pinigų, o dėl to, kad tau patinka“. Kaip teigia laidos pašnekovas, jei darai tai, kas tau patinka, tu neskaičiuosi laiko, tu tuo mėgausiesi, tai jaus žmonės ir iš to kažkas išeis. „Galbūt kažkam užtrunka metus, kažkam užtrunka dešimt. Svarbiausia – nenustoti to daryti“, – įkvepia vyras.

Kaip teigia laidos pašnekovas, labai dažnai žmonės pasiduoda per anksti. „Tu jeigu esi iš tų žmonių, kuris nori čia ir dabar, tau realiai gyvenime nesiseks. Nebūna čia ir dabar. Kiekvienas medis turi užaugti“, – mintimis dalijasi A. Lebedenko-Swan.

Artur Lebedenko-Swan

Esminis dalykas, anot vyro, mėgti tai, ką darai ir tikėti tuo. Tačiau reikia nepamiršti, kad reikia užsidirbti ir pragyvenimui, ką pradžioje iš mėgstamos veiklos padaryti gali būti sunku. Vyras pataria „nenerti“ visu 100% į pradedamą veiklą, o skirti jai dalį savo laiką, tuo pačiu tai derinant su pagrindiniu darbu, skirtu pragyventi, išmaitinti save ar šeimą.

Svarbiausia – nebijoti daryti tai, kas patinka

Dažnai „Delfi TV“ laidose ar mūsų projekte kalbinti pašnekovai išskyrė vieną pagrindinę mintį, siekiant sėkmingos karjeros ir prasmės kiekvienoje dienoje: drąsiai pradėti užsiimti savo mėgstama veikla, kurti tai, kas labiausiai patinka, negailėti tam jėgų ir laiko. Sėkmingų žmonių istorijos dažniausiai nebūna lengvos, kol mėgstama veikla atneša realių rezultatų. Pradžia dažniausiai nebūna labai lengva, tačiau tik tikėjimas tuo ką darai, kantrybė ir nuoseklus darbas tikslo link atneša puikių rezultatų. Sėkmingų žmonių istorijos gali būti įkvėpimu pradėti tai, apie ką jau seniai svajojate, bet nedrįstate įgyvendinti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)