„Prasidėjo tikai gerklėje, kadangi tau ryjant juda gerklė, tau diskomfortas. Aš pradėjau bijoti, kad aš galiu paspringti, kūnas pradėjo bijoti, o nuo baimės paspringti, jis pradėjo bijoti ryti. Ir tu nieko negali padaryti“, – paaiškina laidos pašnekovė.

Monika Liu

Prasidėjusi baimė ryti galų gale baigėsi tuo, kad atlikėja negalėjo valgyti ir nuryti jokio maisto. Tuo metu moteris niekur negalėjo būti viena, nes atsirado didžiulė baimė.

„Čia va valgysiu prie namų, Užupyje, atsisėsiu prie angelo, jeigu pradėsiu springti, važiuosiu pas tuos žmones – tu susidėlioji sistemą iki pradedant valgyti“, – prisimena žinoma moteris.

Kaip teigia Monika Liu, dalykas, kurį žmogus natūraliai daro kasdien, tapo dideliu iššūkiu ir tai sukelė daug įtampos. Tam, kad palaikytų savo gyvybingumą, moteris pradėjo valgyti ledus, kadangi tai buvo vienintelė išeitis.

„Aš tik matau, kad aš mažėju, kaulas, kaulas, rūbai visi kabo, svarstyklės 48 rodo, eini oro uoste prisimenu va taip – tu pradedi skaičiuoti savo energiją, kaip tu išleidi: eik lėčiau, kad kuo mažiau kalorijų sunaudoti“, – su siaubu tuo metu vykusią kelionę į Londoną prisimena Monika Liu.

Bėgant laiku situacija vis blogėjo, pasireiškė didelis silpnumas, atlikėjai pradėtos lašinti lašelinės. Silpnumo momentu Monika Liu atrado įkvėpimą:

„Grįžau, guliu tokia paliegusi ir dar buvo a.a. Agnė gyva, ir tada jai dar buvo kažkoks įtemptas momentas, kurį ji rodydavo, ir ji tuo metu mane įkvėpė, kad eik, ieškok, nes aš ėjau pas visokius šamanus, man per telefoną malkų kapotojas diagnozavo tarakonus galvoj.“

Tarakonai

Moteris pripažįsta, kad tuo metu ėmėsi visų įmanomų priemonių, nes tikslingo gydymo nuo šios problemos nebuvo. Galų gale, ji apsilankė pas psichiatrą ir viskas susitvarkė, pradėjus gerti nedidelį antidepresantų kiekį.

„Beviltiškai jautiesi, labai baisu yra, nes pradedi galvoti, gal man anoreksija atsiras, ar aš išvis kadanors valgysiu“, – atskleidžia Monika Liu.

Nors tikai yra iki šiol, tačiau atsirado nauji, kurie pakeitė senuosius ir dabar moteris gali ir vėl gyventi pilnavertį gyvenimą bei normaliai ryti maistą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją