Jos nuomone, nuo pat pirmos klasės mokytoja privalo laikytis savo žodžio bei įvestų taisyklių.

„Nuo pirmos klasės mes turime laikytis tvarkos. Jeigu einame į valgyklą, tai tyliai, ramiai, tvarkingai. Ir eisim tol, kol jie nueis gražiai. Ir vieną kartą mes einam – prašneka kažkas, grįžtame atgal. Ir jie netikėjo, kad grįš atgal. Ir buvo galbūt tas momentas, kai mes jau sėdėjome beveik valgykloj ir vienas berniukas: ūūū ooo. Visi į jį pasižiūri. Grįžtam atgal į klasę. Ir jie tada grįžo, ir po to karto – viskas“, – realia istorija dalijasi mokytoja.

Po šio įvykio mokiniai suprato, kaip turi elgtis, kodėl reikia klausytis mokytojos.

Tai ne vienintelis auklėjimo metodas, kurį pasitelkia mokytoja.

„Yra sakiniai. Jie turi rašyti sakinius, jeigu kalba, trukdo“, – sako mokytoja Veronika. Viskas prasidėjo nuo 10 sakinių rašymo, tačiau vienam berniukui teko parašyti net 350 vienodų sakinių. „Ir dabar idealus vaikas. Ir gražiai rašo, ir gražiai sėdi“, – teigia laidos pašnekovė.

Mokytoja Veronika ėmėsi griežtų auklėjimo metodų, tačiau juos taikė susitardama su mokiniais, įvesdama tam tikras taisykles. Tai išugdė mokinių pagarbą mokytojai, mandagumą bei tvarkos ir taisyklių laikymąsi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją