Rugpjūčio 16 d. 20 000 žmonių, gyvenančių Kanados Šiaurės vakarų teritorijų sostinėje Yellowknife ir jo apylinkėse, buvo įsakyta evakuotis. Kaip rašo npr.com, gaisras tapo nekontroliuojamas mažiau nei už 16 km nuo miesto. Gyventojams buvo pranešta, kad jie turi palikti savo namus, be jokių garantijų, kad turės į ką grįžti.


Rugsėjo 23 d. žmonės vėl atsibudo nuo siurrealistinių vaizdų. Kaip pranešė vietos radijo stotis cabinradio.com, virš tamsių, apokaliptiškai atrodančių gatvių plūdo pelenų smiltelės. Iki 10 val. ryto dūmų prisigėręs dangus buvo tamsiai oranžinės spalvos. Socialiniuose tinkluose pasirodžiusių nuotraukų autoriai pabrėžė, kad jų išmaniųjų telefonų fotoaparatai bandė apšviesti tai, ką jie matė savo akimis, todėl nuotraukose ne iki galo užfiksuotas šiurpūs vaizdai.


Visą vasarą ir dabar tebesitęsiantis gaisrai – klimato kaitos padarinys. 2015 m. gruodžio mėnesį Paryžiaus klimato kaitos konferencijoje priimtas Jungtinių Tautų (JT) bendrosios klimato kaitos konvencijos Paryžiaus susitarimas. Šalys įsipareigojo siekti ilgalaikio klimato kaitos švelninimo tikslo, kad visuotinis atšilimas būtų gerokai mažesnis nei 2°C, palyginti su ikipramoninio laikotarpio lygiu, ir siekti, kad didėjimas neviršytų 1,5°C. Prie šio tikslo turime ir galime prisidėti kiekvienas mažiau teršdami savo gamtą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją