„Taip, įkopiau. 20.50 val. startavome iš C4 (ketvirtos stovyklos – BNS), 4.45 val. buvau viršūnėje“, – BNS patvirtino M. Šatkauskas.

Šį faktą patvirtino ir jo ekspedicijos organizatorius „14 Peaks Expedition“:


Vilniuje gyvenančiam verslininkui to nepakako – jis iškart įkopė ir į 4-tąją pasaulio viršūnę Lhotsę (8516m.)! Tai patvirtino jo sesuo R. Šatkauskaitė.

„Jis yra pirmas Lietuvoje žmogus, dar pilnai nenusileidęs iš Everesto, iškart įkopęs į Lhotsę. Taip pat pirmas lietuvis, apskritai iškėlęs vėliavą Lhotse viršūnėje“, – džiaugėsi ji.

Pasidalijo pirmais įspūdžiais

Šį rytą M. Šatkausko brolis Karolis Šatkauskas taip pat pasidalijo savo įspūdžiais. Šeima neslepia didelio pasidžiavimo ir džiugesio dėl įspūdingų brolio pasiekimų:

„Visą naktį stebėjau kopimą, 3 valandą nakties Brolis parašė: „Linkėjimai nuo Everesto viršūnės! Myliu Jus visus❤️❤️❤️”. Jausmas buvo nerealus ir truputį palengvėjo, kad sunkiausia dalis įveikta! Jaučiame didelį pasididžiavimą Brolio pasiekimais”,– užplūdusiomis emocijomis dalijosi jis.

Galite tiesiogiai sekti Šatkausko kelionę

M. Šatkausko kelionę šeima ir bičiuliai galėjo sekti pagal GPS signalą. Tai tiesiogiai galite padaryti ir jūs čia!

Šiuo metu vyras jau keliauja nuo viršūnės žemyn.

Mindaugo Šatkausko kelionė

Visos savo kelionės įspūdžiais M. Šatkauskas dalijasi savo Facebook paskyroje. Paskutiniu savo įrašu vyras dalijosi prieš 6 dienas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją