„MiniMcDonald's“ arba „McHive“ yra dalis greitojo maisto restoranų tinklo iniciatyvos, kuria siekiama apsaugoti bites. Miniatiūriniame pastate įrengtas važiuojantis langelis, lauko staliukai ir mažytės auksinės arkos ant stogo. Už avilio dizainą ir konstrukciją atsakingas apdovanojimus pelnęs švedų scenografas Nicklas Nilssonas. Restoranas yra Švedijoje.

Europos Sąjungoje kasmet netenkama apie 10-20 proc. bičių šeimų. Bičių populiacija mažėja visame pasaulyje ir tai kelia visuotinį susirūpinimą. Bitės – svarbi ekosistemos dalis visame pasaulyje, atsakinga už augalų apdulkinimą, nykstančių augalų rūšių išsaugojimą ir plėtrą. Prie jų išsaugojimo galime prisidėti kiekvienas, mažindami klimato kaitos joms daromą įtaką, pavyzdžiui, ekstremalius orus ir jų pokyčius.

Lietuvoje, kaip ir kitose Europos Sąjungos valstybėse, labiausiai paplitusios bičių ligos yra varozė, nozematozė, amerikinis ir europinis puviniai ir bičių šeimų nykimo sindromas. Siekiant išsiaiškinti bičių skaičiaus mažėjimo priežastis, vykdomi įvairūs moksliniai tyrimai, keliamos ir aptariamos įvairios galimos hipotezės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)