„Grynas.lt“ redaktorė Viktorija Dačinskaitė pastebėjo, kad gyventojai patys noriai dalijasi įvairiais aplinkosauginiais pažeidimais, o laiku informuotos instancijos gali tinkamai reaguoti į susidariusią situaciją bei problemą spręsti nedelsiant.

„Įvairių gamtos švarinimo akcijų metu miškuose ir prie ežerų randamos atliekos bei pačių gyventojų fiksuojami pažeidimai, dėl kurių jie neretai kreipiasi ir į žiniasklaidą, paskatino sukurti piliečiams skirtą įrankį, kuris leistų gretai ir lengvai pranešti apie šalies teritorijoje pastebėtus aplinkosauginius nusižengimus.“ – sako V. Dačinskaitė.

Viktorija Dačinskaitė Andriaus Ufarto nuotr.

„Svetimos gėdos“ polapyje tiesiai iš įvykio vietos telefonu ar vėliau, kompiuteriu, galite pranešti apie neteisėtai kertamus medžius, teršiamą vandens telkinį, suverstas atliekas bei kitus pažeidimus. Polapyje esančiame Lietuvos žemėlapyje reikia pažymėti vietą, kurioje aptiktas pažeidimas, pridėti tai įrodančių nuotraukų ar vaizdo įrašą bei trumpą aprašymą.

„Mano poveikis“ kviečia prie šios iniciatyvos prisidėti ir jaunimą. Skatiname būti pilietiškais bei atsakingais ir prisidėti prie aplinkos švarinimo bei pažeidimų fiksavimo. Tik tokiu būdu galėsime sustabdyti pažeidėjus bei kurti visiems saugią bei tvarkingą aplinką!

„Svetima gėda“ polapį rasite Svetimageda.delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją