Nors ketvirtadienio vakaras buvo apniukęs, tai sukūrė dar įspūdingesnius ir ramybe alsuojančius vaizdus. Kviečiame pasigrožėti!

Padeda stiprinti ryšį su gamta ir savimi

Tokius vaizdus, buvimą gamtoje mokslininkai sieja su gamtos terapija. Jos ištakomis galima laikyti Japoniją, kurioje buvo pristatyta „miško maudynių“ sveikatos programa. Šis būdas, stiprinantis ryšį tarp gamtos ir žmogaus, netruko išplisti po visą pasaulį.

Gamtos terapija, kaip mokslu grįstas sveikatos stiprinimo būdas, atsirado Japonijoje. 1982 m. dr. Qing Li ir kitų mokslininkų iniciatyva čia buvo pristatyta nacionalinė „miško maudynių“ sveikatos programa (shinrin-yoku). Dabar „miško maudynės“ Japonijoje yra labai populiarios, pagrindinis jų tikslas – stiprinti bei palaikyti ryšį su gamtos pasauliu dėl žmogaus ir planetos sveikatos.

Japoniškoji iniciatyva greit išpopuliarėjo Europoje ir visame pasaulyje. Ji vertinama kaip veiksminga psichikos ir kūno sveikatos stiprinimo priemonė. Gamtos terapija mažina streso hormonu vadinamo kortizolio koncentraciją kraujyje, lėtina pulsą, mažina kraujospūdį, suaktyvina parasimpatinę nervų sistemą, gerina atmintį, protines funkcijas, tokias kaip informacijos apdorojimo greitis, dėmesio valdymas, kūrybiškumas, savikontrolė. Gamtos terapija taip pat stiprina imunitetą, gerina miego kokybę, didina laimės jausmą, pasitenkinimą gyvenimu. Mokslininkų teigimu, gėlių kvapai gali ne tik pradžiuginti – jie taip pat skatina draugiškumą, atvirumą bendravimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją