Lietuvą sukrėtusi istorija apie dviejų mergaičių paskandinimą paskatino moteris prabilti apie skaudžią problemą - pogimdyvinę depresiją bei jos sukeliamus padarinius. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad nėštumas ir naujos gyvybės užsimezgimas atneša tik geras emocijas, tačiau toli gražu taip yra ne visiems.

D. Žeimytė-Bilienė savo Facebook paskyroje pasidalijo atviru pasakojimu apie sunkumus, kuriuos tenka išgyventi pagimdžiusiai moteriai, paskatino savo patirtimis dalintis ir daugiau moterų. Įrašo pradžioje tekstas paženklintas grotažyme #aškalbėsiu, skatinant savo atviras istorijas skelbiančioms moterims naudoti šį specialų žymėjimą ir taip sukurti vieningą mamų judėjimą.

Savo skaudžiomis, bet labai reikalingomis istorijomis pasidalijo didelis skaičius moterų, tarp jų ir žinomi veidai. Lietuvoje puikiai žinoma renginių organizatorė, komunikacijos įmonės vadovė Agnė Grigaliūnienė savo patirtimi, kaip ji teigia, niekada nedrįso pasidalinti viešai, tačiau judėjimas #aškalbėsiu paskatino tai padaryti ir ją.

Įraše pateikta Edinburgo pogimdyvinės depresijos skalė, pagal kurią savo emocinę būklę gali įsivertinti kiekviena moteris, o atsiradus sunkumams, drąsiai kreiptis pagalbos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)