„Nuo pat pradžių mano konkursas savo nuostatuose numatė patikslinimą, pagal kurį dalyvė turi būti moteris nuo gimimo“, – sakė oficiali „Mis Italija“ globėja Patrizia Mirigliani interviu vietos žiniasklaidos priemonei, apie kurį pranešė „Newsweek“.

„Tikriausiai todėl, kad jau tada buvo numatyta, jog grožis gali būti modifikuojamas arba kad moterys gali būti modifikuojamos, arba kad vyrai gali tapti moterimis“, – pridūrė ji.

Žurnalas „Evie Magazine“ pranešė, kad Mirigliani kritikavo kitų konkursų pastangas kurti inkliuziją kaip „šiek tiek absurdiškas“ ir tik bandymus „sukurti naujieną“. Ji taip pat teigė, kad konkurso taisyklėse visada buvo nurodyta, jog konkurso dalyvės turi būti turi būti moterys nuo gimimo.

Ši žinia pasirodė po to, kai konkurse „Mis Nyderlandai“ buvo karūnuota pirmoji translytė Rikkie Valerie Kolle, o tai buvo didelis žingsnis į priekį inkliuzijos srityje, kuris taip pat sulaukė nemažai neigiamos reakcijos.

Po pergalės Kolle sulaukė didžiulio kiekio neapykantos internete, tačiau ji teigė, kad stengiasi sutelkti dėmesį į teigiamą savo pažangos pusę – ji dalyvaus konkurse „Mis Visata“, kuriame dar nebuvo karūnuota transseksualė nugalėtoja.

„Maniau, kad Nyderlanduose esame tikrai tolerantiški, tačiau neapykantos komentarai rodo kitą mūsų visuomenės pusę. Tikiuosi, kad tai yra įspėjimas pabusti“, – „Reuters“ sakė Kolle, pavadinusi komentarus neišprovokuotais.

Konkursas „Mis Italija“ nuolat atnaujinamas, kad būtų laikomasi griežtų reikalavimų, o 2012 m. buvo iš esmės atnaujintas ir uždrausta dalyvauti konkurse visoms dalyvėms, kurioms buvo atlikta plastinė operacija, tuomet rašė „The Sydney Morning Herald“.

Mirigliani netgi uždraudė „apnuoginančius maudymosi kostiumėlius“, kūno auskarus ir tatuiruotes, o konkurso dalyvės privalėjo dėvėti tik juodai baltus vientisus drabužius. Ji teigė, kad šie pakeitimai padėjo priminti XX a. šeštojo dešimtmečio „klasikines gražuoles“.

Šie pakeitimai sulaukė vietos žiniasklaidos kritikos, o laikraštis „Il Giornale“, tuo metu priklausęs buvusiam Italijos ministrui pirmininkui Silvijui Berluskoniui, teigė, kad niekas nenori matyti „mažų gražuolių, apsirengusių drabužiais, kuriuos vilkėtų jų močiutės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją